Re: Pár dotazů-díky
>>1) Mám možná trošku hloupý dotaz. Jsme malá
>>organizace-autoopravna. Nevedeme skladovou evidenci.
>>Firma teď
>>koupila fotoaparát, můžu to odečíst z daní a jak to
>>zaúčtuji, mohu rovnou do nákladů jako nákup mat. nebo
>>zboží?
>>
>>2) Dále se chci zeptat, dojíždím na půlroční kontroly
>>do nemocnice v Praze. Když mě tam veze manžel, má
>>nárok na ten den na paragraf?
>>
>>3) Zaměstnankyně se právě vdala, mám nějakou
>>povinnost
>>ohlásit změnu jména a bydliště na úřady jako účetní,
>>nebo si to vše zařizuje sama.
>>Děkuji za odpovědi
>Že Vy jste ta Katka z Vyvolených?
Nejsem, dyť tam ani namjí přístup na net.
1.fotoaparát můžete např.používat pro zadokumentování případných oprav pro pojišťovny - takže asi ano, dáte do spotřeby a vedete v pomocné evidenci..
2. pokud vám lékař vydá potvrzení pro manžela,že jeho doprovod je nutný, tak má nárok na den nepl.omluv.volna
3. změna se musí hlásit na OSSZ, zdr.poj. - je to vaše povinnost
musí podepsat změnu do daňového prohlášení..
spotřeba materiálu - pomocná ecidence
změny se musí hlásit - od dubna zdr.pojišťovnám musíme hlásit při přihlášení,odhlášení bydliště, z toho vyvozuji i změnu, i když je myslím povinnost hlavně na pojištěnci...na sociálku přihlašováním od 1.7. na předepsaných tiskopisech určitě, do daňového musíte zapsat změnu určitě vč.dopsání r.č. manžela,jeho zaměstnavatele...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 9. 2005 8:32
1) Mám možná trošku hloupý dotaz. Jsme malá organizace-autoopravna. Nevedeme skladovou evidenci. Firma teď koupila fotoaparát, můžu to odečíst z daní a jak to zaúčtuji, mohu rovnou do nákladů jako nákup mat. nebo zboží?
2) Dále se chci zeptat, dojíždím na půlroční kontroly do nemocnice v Praze. Když mě tam veze manžel, má nárok na ten den na paragraf?
3) Zaměstnankyně se právě vdala, mám nějakou povinnost ohlásit změnu jména a bydliště na úřady jako účetní, nebo si to vše zařizuje sama.
Děkuji za odpovědi