Hlavní navigace

Cestovní příkaz - zahraničí

  • (neregistrovaný)

    15. 9. 2005 10:08

    Prosím o radu.Zaúčtování CP provádím nejmenovaným programem který spolupracuje s účetním programem.Přenese do účetnictví veškeré zápisy CP-zahraniční.Správně zapíše do všech val.pokladen částky (souv.náklady,stravné apod.),ale jen v jednom dni,který určím pro přenos do účetnictví.Nebude pak chybou,když hotovostní platby v EUR např.PHM byly nakoupeny dle CP v jiný den,než je zaúčtováno?Např.:vyúčtování CP zaměstnance-1.9.2005 PHM nákup 700 EUR,vyúčtování (přeneseno) dne 12.9.2005.Jiný den - jiný kurz a tedy i jiná částka do základu daně z příjmu.Přece nebudu veškeré zápisy o nákupech PHM,dálnice atd.zapisovat jednou v CP a jednou v účetnictví.Nebo ano?:-( Učtuji denním kurzem ČNB.Děkuji za rady či názory.Nějak už mi to hllava nebere.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 9. 2005 11:03

      Anonymní (neregistrovaný)

      Re: Cestovní příkaz - zahraničí
      Podle mě se jedná jen o jeden účetní případ - jeden účetní doklad - jeden kurz - tedey jeden zápis . Dáša

    • 16. 9. 2005 11:16

      Radim (neregistrovaný)

      Re: Cestovní příkaz - zahraničí
      Tajně jsem v to doufal, že to takhle bude. Jak se říká,víc hlav víc ví. Nyní to bude mnohem jednodušší...Dášo, děkuji.

    • 16. 9. 2005 13:50

      Aňa (neregistrovaný)

      Re: Cestovní příkaz - zahraničí
      ***
      Je to ale trošku jinak, pro vyúčtování cesťáku musíte použít kurz dle Zákona o cest. náhradách(ten je daný ze zákona) = den stanovení zálohy a pro účetnictví zase kurz pro den účetního případu(tento není přesně daný a proto si můžete zvolit, který Vy chcete) = t.j. např. předložení cesťáku zaměstnancem, výplaty cest. náhrad atd.
      Bohužel z mé hlavy to není, ale byla jsem právě na toto upozorněna, takže podávám dál.
      Tak teď pro zklidnění - lze tento den sladit ve směrnici, když si pro určení účetního dne u vyúčtování cest. náhrad dáte, že je shodný s kurzem při vyúčtování cest. náhrad, který je použit dle Zákona o cest.náhradách(t.j.den stanovení zálohy, u plat. karet to bude nejspíš den předání PK, pokud se stane, že zaměstnanec zálohu nechce, tak si dáte např. den vyúčtování, nebo výplaty=podle zákona sice musíte dát zálohu, ale když nechce-má svoje valuty, tak ho nemůžete nutit).

    • 16. 9. 2005 14:17

      Radim (neregistrovaný)

      Re: Cestovní příkaz - zahraničí
      Máme chudé zaměstnance,takže zálohy poskytujeme vždy. Jezdíme MKD do Turecka. Nyní už mám "doufám" úplně jasno. Děkuji i Vám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).