Sklad

• (neregistrovaný)

15. 9. 2005 10:40

Firma se z 98 % procent zabývá nákupem a prodejem zboží. V účetnictví mi tudíž figuruje skalad zboží. Asi ze 2 % činí činnost firmy servis, který zajišťují servisní technici. Stane se, že technici potřebují při servisu komponentu, která je u nás vedena na skladě zboží. Jak správně účtovat o "zboží", které technici použijí při servisních pracích?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 9. 2005 10:48

Anonymní (neregistrovaný)

Re: sklad
      Máme něco podobného.Účtuji "B" takže mi daňař radil ať si udělám potvrzení, že se toto zboží vydalo na degustační vzorky (což by prý bylo i divné kdyby se něco takového nedělo) a pak si to jen ze skladu vyskladním a odepíšu.Připnu k potvrzení a je to.Pokud se účtuje "A" tak anal.účet a do spotřeby.

• 15. 9. 2005 10:55

Anonymní (neregistrovaný)

účtujeme A, ta spotřeba je jednoznačná, jenom nevím zda nevytvořit ještě jeden sklad - sklad materiálu. Vždy v okamžiku fakturování servisu ze skladu zboží přeúčtovat na sklad materiálu a ze skladu materiálu přímo do spotřeby.

Nejdraději bych žádný sklad pouze pro účely účetnictví nezakládla (měl by stejně vždy mít nulový zůstatek), co mi poradíte?

• 21. 9. 2005 8:12

pavca (neregistrovaný)

Ja mam obdobny problem a vyskladnim to vzdy rovnou do spotreby. Myslim, ze je zbytecne zakladat novy sklad pro material.

• 21. 9. 2005 9:20

Josef (neregistrovaný)

Pokud vyskladníte ze 132 na 504, budete si snižovat marži ve výsledovce. Pokud vyskladníte ze 132 na 501, nebudou Vám souhlasit obraty D132 a MD 504 (častá kontrola souvztažnosti např. od auditora). Skutečně je nejlepší způsob zavést sklad mat. a prohnat to přes něj nebo alespoň takové zboží=materiál účtovat na sam.AÚ na 501.

A ještě k těm degustacím : pokud zboží použijete na "degustační zkoušky", měli byste ho zřejmě aktivovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).