Rodičovský příspěvek-smlouva nebo dohoda

• (neregistrovaný)

20. 6. 2016 16:25

dobrý den, pobírám čtvrtým rokem rodičovský příspěvek, 3800 kč, budu ho pobírat do 6.6.2017. Teď mám možnost jít od září do práce. Je pro mě výhodnější jít zatím na dohodu o provedení práce? Nebo si mám radši říct o smlouvu. Chtěla bych totiž si nárokovat bonusy na děti při ročním zůčtování, jelikož manžel jako osvč momentálně nemůže, ale nevím , zda to budu moci uplatňovat i u dohody o provedení práce? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 6. 2016 16:54

Kara (neregistrovaný)

Re: rodičovský příspěvek-smlouva nebo do
      Je jedno, zda jde o DPP, DPČ nebo pracovní poměr. Pro nárok na bonus v měsíci musíte mít podepsané daňové prohlášení a hrubý výdělek v měsíci alespoň ve výši poloviny minimální mzdy, tj. dosáhnout aspoň 4950 Kč hrubého.
      Pak v tom měsíci dostanete bonus. Musíte ty děti ale uplatnit hned jak nastoupíte, abyste dostala bonus už v tom měsíci, protože zpětně při RZD za uplynulé měsíce Vám to nemusí vyjít - to byste musela za rok 2016 mít celkový příjem aspoň 59400 Kč hrubého (a je jedno zda z dohody nebo z pracovního poměru nebo třeba z pronájmu).

• 20. 6. 2016 17:25

xJ (neregistrovaný)

u pronájmů je nějaká změna, nebude se tento příjem počítat pro nárok na bonusy, ale nevím přesně od kdy

• 20. 6. 2016 17:44

katka2 (neregistrovaný)

já myslela že je to zatím ve fázi "někoho napadlo, že by se to mělo zatrhnout, protože to lidi používají" něco jako vysoké paušály

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).