Re: Účtování faktur co je spravne??
A znamena to, ze kdyz zauctuji fakturu do nasi evidence podle DUZP ne podle data vystaveni faktury tak to tak byt muze? Je to i tak spravne? Nemuze mi za to nikdo sankciovat, kdyz ja ve sve evidenci mam datum vystaveni a datum DUZP stejny i kdyz datum vystaveni na originalnim dokladu bude treba az o 5 dnu pozdeji nez jsem uplatnila ja pri zadani do naseho ucetnictvi???? DEKUJI VSEM!!!!
Re: Účtování faktur co je spravne??
Nevím, jaký máte účetní program, ale snad u všech je datumů několik - vystavení, zdanitelného plnění a splatnosti. I když dáte ZP a vystavení jedním datumem - podle ZP!, nic nezkazíte. Nechápu, co máte s tím vystavením, že vám to tak leží v hlavě :-))) To jako že nesmíte zaúčtovat, když ještě nebylo v té době vystaveno a vlastně doklad neexistoval? To je sice přísně logická úvaha, ale pro účetnictví se nepoužívá, buďte klidná :-)))J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 9. 2005 12:27
Chtěla jsem se zeptat. Když mi dojde faktura mám ji učtovat podle datumu DUZP nebo podle vystavení faktury? Děláme to podle DUZP, aby faktury při měsíčních uzávěrkách byly v těch měsícíich, kterého se týkají. Myslím si, že to je špatný postup a ráda bych ho s vámi prokonzultovala než se "ozvu". Je za to nějaký postih nebo je to vlastně jedno. Dekuji!