Re: Hromadný sběr - OSSZ -
ony mají právo na vše, hlavně vámurčitě vyhrožují pokutou....i statistika chce negativní hlášení s nulovými údaji,jinak porušujete stat.povinnost...takže bez ohledu na paragrafy bych vyhověla, budou vás někdy v budoucnu kontrolovat.....to je má zkušenost..
to ano,ale tady se jedná o registr zaměstnanců,kteří byli ve stavu ke dni 30.6. a pokračovali i 1.7., podle mne tedy nebyl ve firmě výše uvedené nikdo první skončil a nepokračoval,druhý nastoupil až 1.7. a nebyl zase k 30.6. - u něj byla povinnost pouze nově přihlásit...takže registr by měl být u výše uvedené firmy s nulovým stavem zaměstnanců..
Jo, to jsem si taky myslela, jenomže mi v 1/2 července řekly (pracovnice na OSSZ), že žádný sběr nebude - ani prázdný formulář, protože "není co sbírat", a teď, za 2 měsíce je všechno jinak !!! Ať už jsou zatraceně ty zákony jednotné (jak je možné, že kažedá správa OSSZ má jiný výklad zákona?) My se snažíme udělat něco poctivě a ony nám pak vyhrožují pokutama za nesplnění. To mně teda fakt rozčiluje !!!
nechci být škaredá, ale již minulý měsíc jsem to tady psala, nic jim nefungovalo, programy šablon na cssz.cz měnili každý týden a stejně nefungovaly, nikdo nic nevěděl, ale jak dojde k rozdávání pokut, jsou znovu na koni...prostě státní správa, a to se potom diví všichni úředníci, že jich běžní občané,účetní mají plný zuby...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
16. 9. 2005 8:57
OSSZ požaduje dodání prázdného (!!!!) podepsaného formuláře pro hromadný sběr dat. Jeden zaměstnanec skončil 30.6. a druhý nastoupil 1.7., takže hromadný sběr nebylo "z čeho posbírat". Má někdo podobné zkušenosti? Mají na to právo? Prosím případně o odkaz na §.