Re: Průměrný výdělek po dlouhodobé nemoc
Toto jsem řešila také, bohužel jednoznačná odpověď neexistuje, ale nárok na průměr před nemocí automaticky nemá. Bylo mě řečeno, že by to měla ošetřovat vnitropodniková směrnice, my ji také nemáme. Jinak se jedná o pravděpodobný výdělek, takže co by vydělal, kdyby dělal-porovnat s pracovníky, co dělali stejnou práci v daném čtvrtletí, z kterého se to počítá-toto mě bylo sděleno právním oddělením na ÚP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 9. 2005 15:48
Po roce pracovní neschopnosti se vrátil pracovník s částečným invalidním důchodem. Požádal o zkrácenou pracovní dobu na 4 hodiny denně a ihned nastoupil čerpání dovolené 2004 a 2005. Lékařský posudek zakázal pracovníkovi vykonávat sjednanou práci.
Dohodli jsme se na rozvázání PP dohodou s odstupným.
Pro výpočet průměrného výdělku pro účely hmotného zabezpečení jsme postupovali takto:
předpokládaný výdělek jsme vypočítali ze sjednaného fixního platu + předpokládaného bonusu x 1/2 pracovní doby stanovené ve společnosti.
Je tento postup správný?
Pracovník se nyní domáhá uvedení dosaženého průměrného výdělku před pracovní neschopností (před 15 měsíci) v zápočtovém listu.
Díky za příspěvky do diskuse
HF