Tvorba webových stránek

• (neregistrovaný)

30. 10. 2012 22:21

Dobrý den, chtěla bych začít tvořit webové stránky na zakázku, předpokládám, že ze začátku si s tím moc nevydělám. Potřebuji i přesto živnostenský list?Popřípadě jaký?? Děkuji Šárka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 11. 2012 7:01

bez přezdívky

Na tvorbu internetových stránek je živnost volná: Poskytování software, poradenství v oblasti informačních technologií, zpracování dat, hostingové a související činnosti a webové portály  nebo ještě Příprava a vypracování technických návrhů, grafické a kresličské práce. Rozhodně minimálně ŽL potřebovat budete, vašimi zákazníky budou především firmy či OSVČ.

No ze začátku je to dost těžké pokud nemáte reference, protože konkurence je obrovská. Já nevydělal první dva roky téměř nic, abych získal kvalitní reference tak jsem to dělal za pakatel. Nyní už účtuji standardní ceny, dokonce jsem již získal i státní zakázky na větších projektech. Když budete dobrá tak se na tom dá poté uživit velice dobře, zákazníci se k vám budou vracet a doporučí vás dalším.

Tak držím palce.

• 4. 11. 2012 19:12

Rop

Tvorba webových stránek není vůbec živností ... je to totiž podnikáním na základě autorského zákona ... jenom to nějakým omylem spadlo taky do jedné z živností ve vyhlášce, která odporuje autorskému zákonu ... ale protože to je pro daňové poplatníky výhodnější (z hlediska užití paušálů) tak se nikdo se státem nehádá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).