Na tvorbu internetových stránek je živnost volná: Poskytování software, poradenství v oblasti informačních technologií, zpracování dat, hostingové a související činnosti a webové portály nebo ještě Příprava a vypracování technických návrhů, grafické a kresličské práce. Rozhodně minimálně ŽL potřebovat budete, vašimi zákazníky budou především firmy či OSVČ.
No ze začátku je to dost těžké pokud nemáte reference, protože konkurence je obrovská. Já nevydělal první dva roky téměř nic, abych získal kvalitní reference tak jsem to dělal za pakatel. Nyní už účtuji standardní ceny, dokonce jsem již získal i státní zakázky na větších projektech. Když budete dobrá tak se na tom dá poté uživit velice dobře, zákazníci se k vám budou vracet a doporučí vás dalším.
Tak držím palce.
Tvorba webových stránek není vůbec živností ... je to totiž podnikáním na základě autorského zákona ... jenom to nějakým omylem spadlo taky do jedné z živností ve vyhlášce, která odporuje autorskému zákonu ... ale protože to je pro daňové poplatníky výhodnější (z hlediska užití paušálů) tak se nikdo se státem nehádá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 10. 2012 22:21
Dobrý den, chtěla bych začít tvořit webové stránky na zakázku, předpokládám, že ze začátku si s tím moc nevydělám. Potřebuji i přesto živnostenský list?Popřípadě jaký?? Děkuji Šárka