NOVELA DPH od 1.října 2005

• (neregistrovaný)

19. 9. 2005 10:10

Přeji příjemný den. Po přečtení komentáře v dnešním PROFITu č.38 jsem se trochu opotil ""Podnikatelé nebudou moci uplatit odpočet dph u věcí pro svou spotřebu, která je NUTNÁ PRO ZABEZPEČENÍ EKONOMICKÉ ČINNOSTI (PC,nábytek)"" to je citace z komentáře. Mimo jiné i další NOVINKY - včetně ""nakupovaných komponentů pro určitý výrobek si podnikatel nebude moci odečíst DPH pri jejich pořízení,resp.zaplacení, ale až při prodeji výrobků.
    PROSÍM, JSEM SPRÁVNĚ V KOCOURKOVĚ, NEBO JSEM ÚPLNĚ MIMO.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 9. 2005 15:11

Vlaďka (neregistrovaný)

Re: NOVELA DPH od 1.října 2005
      Vidím to na Kocourkov, původně mělo jít jen o zpřesnění okamžiku nároku na odpočet. Nárok vzniká až při uplatnění daně na výstupu. A z toho vyplývají všelijaké výklady- je to daň na výstupu dodavatele nebo odběratele? musí souviset s daným nákupem ? atd. atd. Protože není formulace jednoznačná, fantazii se meze nekladou. Je třeba počkat na znění ve sbírce zákonů. I když asi ani to nám nepomůže. Bůh nás chraň před zákony stvořené našimi zákonodárci...

• 19. 9. 2005 15:54

Richard (neregistrovaný)

Reaguji později, ale nevím, zda NÁM ještě někdo pomůže.
      Tento stav je víceméně BEZNADĚJNÝ.
      To co bylo vytvořeno, od toho nás asi už nikdo neochrání, i když budeme sebelepší.
      Díky za reakci - moje reakce bude, že snad lepší bude skočit pod rozběsněnou vosu.

• 20. 9. 2005 7:53

Šárka (neregistrovaný)

Co se týče okamžiku možnosti nárokování DPH - mrkněte na http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/hs.xsl/tiskove_zpravy_19767.html = výklad min.financí

• 20. 9. 2005 8:51

Richard (neregistrovaný)

Díky za informaci. Ještě asi nemusím nikam skákat, mohu se podívat na další vyjádření. Ještě jednou D Í K Y .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).