Re: NOVELA DPH od 1.října 2005
Vidím to na Kocourkov, původně mělo jít jen o zpřesnění okamžiku nároku na odpočet. Nárok vzniká až při uplatnění daně na výstupu. A z toho vyplývají všelijaké výklady- je to daň na výstupu dodavatele nebo odběratele? musí souviset s daným nákupem ? atd. atd. Protože není formulace jednoznačná, fantazii se meze nekladou. Je třeba počkat na znění ve sbírce zákonů. I když asi ani to nám nepomůže. Bůh nás chraň před zákony stvořené našimi zákonodárci...
Reaguji později, ale nevím, zda NÁM ještě někdo pomůže.
Tento stav je víceméně BEZNADĚJNÝ.
To co bylo vytvořeno, od toho nás asi už nikdo neochrání, i když budeme sebelepší.
Díky za reakci - moje reakce bude, že snad lepší bude skočit pod rozběsněnou vosu.
Co se týče okamžiku možnosti nárokování DPH - mrkněte na http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/hs.xsl/tiskove_zpravy_19767.html = výklad min.financí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 9. 2005 10:10
Přeji příjemný den. Po přečtení komentáře v dnešním PROFITu č.38 jsem se trochu opotil ""Podnikatelé nebudou moci uplatit odpočet dph u věcí pro svou spotřebu, která je NUTNÁ PRO ZABEZPEČENÍ EKONOMICKÉ ČINNOSTI (PC,nábytek)"" to je citace z komentáře. Mimo jiné i další NOVINKY - včetně ""nakupovaných komponentů pro určitý výrobek si podnikatel nebude moci odečíst DPH pri jejich pořízení,resp.zaplacení, ale až při prodeji výrobků.
PROSÍM, JSEM SPRÁVNĚ V KOCOURKOVĚ, NEBO JSEM ÚPLNĚ MIMO.