Re: Lze koupit kameru z FKSP???
Použití FKSP je přece limitováno, ne ?
To je vidět, že si pan ředitel není jistý v kramflecích a kameru byste viděli tak maximálně při inventuře a to kdo ví, jestli !!! -)))
Ať ji koupí z nákladů a pak koktá před kontrolou od zřizovatele, i když už jsem viděl případy, že to prošlo.
Školský zákon :"(9) Podrobnosti o dalších příjmech, výši tvorby a způsobu hospodaření se řídí vyhláškou Ministerstva financí upravující fond kulturních a sociálních potřeb příspěvkových organizací zřízených obcí nebo krajem.33)"
Vyhl. o FKSP :"(1) Organizační složka státu a příspěvková organizace sestavuje rozpočet fondu a stanoví způsob jeho čerpání. Při používání fondu se postupuje v souladu se schváleným rozpočtem a lze z něj čerpat pouze výdaje podle §4 až 14. Pro spolurozhodování odborové organizace platí zvláštní právní předpis.2)"
Pochybuji, že by se sem kamera vešla. Nechci zde citovat celou vyhl. o FKSP. Čtěte vyhl.114/2002 Sb. (resp. ať si to přečte ředitel (((o ).
>>>>Jsme ZŠ a ředitel chce koupit kameru z FKSP???
>>>>např.lednice je mi jasná - ta slouží ke zlepšení
>>>>prac.prostředí, ale jak správně okomentovat kameru???
>>>>Děkuji
>>>****
>>>Použití FKSP je přece limitováno, ne ?
>>Z FKSP proto,protože nakupovali během roku takových
>>"důležitých" kravin,že už je dotace od zřizovatele
>>téměř
>>vyčerpaná :-((( Teď tedy chtějí koupit další velmi
>>"důležitou" věc a to právě kameru z FKSP,kde je peněz
>>ještě poměrně dost.
>****
>Školský zákon :"(9) Podrobnosti o dalších příjmech,
>výši tvorby a způsobu hospodaření se řídí vyhláškou
>Ministerstva financí upravující fond kulturních a
>sociálních potřeb příspěvkových organizací zřízených obcí nebo
>krajem.33)"
>
>Vyhl. o FKSP :"(1) Organizační složka státu a
>příspěvková organizace sestavuje rozpočet fondu a stanoví
>způsob jeho čerpání. Při používání fondu se postupuje v
>souladu se schváleným rozpočtem a lze z něj čerpat pouze
>výdaje podle §4 až 14. Pro spolurozhodování odborové
>organizace platí zvláštní právní předpis.2)"
>
>Pochybuji, že by se sem kamera vešla. Nechci zde
>citovat celou vyhl. o FKSP. Čtěte vyhl.114/2002 Sb. (resp.
>ať si to přečte ředitel (((o ).¨
No,děkuji za reakce,ale šlo mi o to,aby mi odepsal někdo,kdo s tím má zkušenost a né,aby mi napsal zákon,který si mám přečíst. Tak chytrá jsem taky,nýbrž praxe je lepší učitel. Příště tedy prosím pouze odpovědi od někoho,kdo jen nemluví kolem a kolem. Díky
O to vůbec nejde, já si ten zákon taky četla,ale ani vy,stejně jako já,jste z toho nevyčetl 100% odpověď na moji otázku....
Já prostě taky neodpovídám tady lidem na otázky,když bych jim neodpověděla s určitostí,protože jsou pak stejně tam jako na začátku.... Ale nebuďte vztahovačnej :-))) i tak děkuji a vy jste se alespoň něčemu přiučil...
xxxxxxxxxxxxx
Nevím, Bobino, proč se čertíte. Josef odpověděl velice dobře, protože i když budeme mockrát zákony a vyhl. číst, možná to podstatné nám uteče. Tzn. pokud se podíváte na citaci vyhlášky a na rozpočet FKSP, který jste si sestavili a způsob čerpání, který jste si stanovili, pak byste sama měla objevit, zda takovou ptákovinu, jako je kamera, můžete panu řediteli zakoupit. A navíc, těžko Vám někdo může na 100 % říct - koupit, nekoupit - vždycky se budete rozhodovat sama právě na základě reakcí diskutérů a současným studiem a porovnáváním zákonů, vyhlášek, příkladů atd.... mějte se fajn.
Lino velmi děkuji za dojemnou reakci! Rada - inteligence nečiší v tom,dělat ze sebe nejchytřejšího člověka na světě,ale právě umět poradit tak,aby tomu obyčejný člověk porozuměl a znal řešení,ke kterému se chtěl dohrabat... Překvapuje mě,jak se z normální otázky,kde jsem čekala jednoduchou odpověď - ano,ne - dokáže rozpoutat diskuze k výsledku - tady jsem ztrácela můj drahocený čas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 9. 2005 14:39
Jsme ZŠ a ředitel chce koupit kameru z FKSP??? např.lednice je mi jasná - ta slouží ke zlepšení prac.prostředí, ale jak správně okomentovat kameru??? Děkuji