Re: Lze koupit kameru z FKSP???
Použití FKSP je přece limitováno, ne ?
To je vidět, že si pan ředitel není jistý v kramflecích a kameru byste viděli tak maximálně při inventuře a to kdo ví, jestli !!! -)))
Ať ji koupí z nákladů a pak koktá před kontrolou od zřizovatele, i když už jsem viděl případy, že to prošlo.
Školský zákon :"(9) Podrobnosti o dalších příjmech, výši tvorby a způsobu hospodaření se řídí vyhláškou Ministerstva financí upravující fond kulturních a sociálních potřeb příspěvkových organizací zřízených obcí nebo krajem.33)"
Vyhl. o FKSP :"(1) Organizační složka státu a příspěvková organizace sestavuje rozpočet fondu a stanoví způsob jeho čerpání. Při používání fondu se postupuje v souladu se schváleným rozpočtem a lze z něj čerpat pouze výdaje podle §4 až 14. Pro spolurozhodování odborové organizace platí zvláštní právní předpis.2)"
Pochybuji, že by se sem kamera vešla. Nechci zde citovat celou vyhl. o FKSP. Čtěte vyhl.114/2002 Sb. (resp. ať si to přečte ředitel (((o ).
>>>>Jsme ZŠ a ředitel chce koupit kameru z FKSP???
>>>>např.lednice je mi jasná - ta slouží ke zlepšení
>>>>prac.prostředí, ale jak správně okomentovat kameru???
>>>>Děkuji
>>>****
>>>Použití FKSP je přece limitováno, ne ?
>>Z FKSP proto,protože nakupovali během roku takových
>>"důležitých" kravin,že už je dotace od zřizovatele
>>téměř
>>vyčerpaná :-((( Teď tedy chtějí koupit další velmi
>>"důležitou" věc a to právě kameru z FKSP,kde je peněz
>>ještě poměrně dost.
>****
>Školský zákon :"(9) Podrobnosti o dalších příjmech,
>výši tvorby a způsobu hospodaření se řídí vyhláškou
>Ministerstva financí upravující fond kulturních a
>sociálních potřeb příspěvkových organizací zřízených obcí nebo
>krajem.33)"
>
>Vyhl. o FKSP :"(1) Organizační složka státu a
>příspěvková organizace sestavuje rozpočet fondu a stanoví
>způsob jeho čerpání. Při používání fondu se postupuje v
>souladu se schváleným rozpočtem a lze z něj čerpat pouze
>výdaje podle §4 až 14. Pro spolurozhodování odborové
>organizace platí zvláštní právní předpis.2)"
>
>Pochybuji, že by se sem kamera vešla. Nechci zde
>citovat celou vyhl. o FKSP. Čtěte vyhl.114/2002 Sb. (resp.
>ať si to přečte ředitel (((o ).¨
No,děkuji za reakce,ale šlo mi o to,aby mi odepsal někdo,kdo s tím má zkušenost a né,aby mi napsal zákon,který si mám přečíst. Tak chytrá jsem taky,nýbrž praxe je lepší učitel. Příště tedy prosím pouze odpovědi od někoho,kdo jen nemluví kolem a kolem. Díky
O to vůbec nejde, já si ten zákon taky četla,ale ani vy,stejně jako já,jste z toho nevyčetl 100% odpověď na moji otázku....
Já prostě taky neodpovídám tady lidem na otázky,když bych jim neodpověděla s určitostí,protože jsou pak stejně tam jako na začátku.... Ale nebuďte vztahovačnej :-))) i tak děkuji a vy jste se alespoň něčemu přiučil...
xxxxxxxxxxxxx
Nevím, Bobino, proč se čertíte. Josef odpověděl velice dobře, protože i když budeme mockrát zákony a vyhl. číst, možná to podstatné nám uteče. Tzn. pokud se podíváte na citaci vyhlášky a na rozpočet FKSP, který jste si sestavili a způsob čerpání, který jste si stanovili, pak byste sama měla objevit, zda takovou ptákovinu, jako je kamera, můžete panu řediteli zakoupit. A navíc, těžko Vám někdo může na 100 % říct - koupit, nekoupit - vždycky se budete rozhodovat sama právě na základě reakcí diskutérů a současným studiem a porovnáváním zákonů, vyhlášek, příkladů atd.... mějte se fajn.
Lino velmi děkuji za dojemnou reakci! Rada - inteligence nečiší v tom,dělat ze sebe nejchytřejšího člověka na světě,ale právě umět poradit tak,aby tomu obyčejný člověk porozuměl a znal řešení,ke kterému se chtěl dohrabat... Překvapuje mě,jak se z normální otázky,kde jsem čekala jednoduchou odpověď - ano,ne - dokáže rozpoutat diskuze k výsledku - tady jsem ztrácela můj drahocený čas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
19. 9. 2005 14:39
Jsme ZŠ a ředitel chce koupit kameru z FKSP??? např.lednice je mi jasná - ta slouží ke zlepšení prac.prostředí, ale jak správně okomentovat kameru??? Děkuji