Re: Pozastávka při fakturaci
mohu poradit pouze ze zkušeností jak to dělám já - zádržné je pozastavení platby, musíte vyfakturovat práce + DPH a já zádržné buď odečtu z nulového základu mínusovou položkou a vytvořím si interní pohledávkový doklad na částku zádržného, nebo vyfakturuji celou částku bez ohledu na výši zádržného a zůstává mi faktura nezaplacena se zůstatkem ve výši zádržného....většinou ale chtějí odběratelé tu první variantu...takže DPH odvést ze všeho....
Re: Pozastávka při fakturaci
Fakturujte 100% jako hodnotu ZDP (tzn. DPH ze 100%) a zádržné odečtěte od celkové částky podobně jako např. zálohu. Zádržné neovlivňuje výši DP - je to v podstatě platební podmínka.
O vrácení zádržného si pak řeknete obchodním dopisem.
Jestli se pletu, tak mě někdo opravte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 9. 2005 8:24
Dobrý den,
prosím o radu, jak fakturovat v situaci, kdy byla uzavřena smlouva o dílo na určitou částku, nyní klient požaduje 20% pozastávku platby pro případ dalších požadavků ze strany koncového zákazníka.
Mám tedy fakturovat pouze 80% částky bez zmínky o 20% zádržném, nebo mám fakturovat částku celou s tím, že klient uhradí 80% ihned a 20% později (tady bychom ale odváděli DPH v předstihu), nebo mám na fakturu uvést celkovou částku a odečíst zádržné a později je dofakturovat zvlášť.
Prosím o radu, jak situaci vyřešit korektně.
Mockrát děkuji a přeji příjemný den.
Šárka