Hlavní navigace

Byt a strava na školení?

  • (neregistrovaný)

    20. 9. 2005 12:17

    Dobrý den, z předchozích odpovědí jsem nepochopila, proto moc prosím o radu. Když součástí faktury za školení zaměstnanců je i položka za ubytování a stravu, zaúčtuji tyto dvě věci jako cestovné? Nebo to může být zaúčtováno jako služba 518 (+ analyt. školení)? Někdo také radil do nedaňových nákladů na 513 - takže stravné v poměru k cestě na 512 a zbytek na 513?? V prvním případě by to bylo rozpočítáno na výplatním lístku? Děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 9. 2005 12:40

      Šárka (neregistrovaný)

      Re: byt a strava na školení?
      Vše bych dala na 512, zaměstnanec tak má nárok jen na proplacení nákladů spojených s cestou případně poplatkem za školení.Stravné je pokrácené - bylo součástí ubytování částečně nebo není žádný nárok - bylo součástí ubytování v plné míře (snídaně,oběd,večeře)

    • 20. 9. 2005 12:58

      Irma (neregistrovaný)

      Re: byt a strava na školení?
      nezlobte se, moc tomu nerozumím - znamená to, že by si ubytování a stravné, které přesahuje zákonné stravné na tuto pracovní cestu, měli zaplatit ze svého, tedy že bych jim to měla strhnout z hrubé mzdy?

    • 20. 9. 2005 13:35

      Šárka (neregistrovaný)

      Re: byt a strava na školení?
      Stravné mají limitované dle zákona o cestovních náhradách,takže pokud bude na faktuře za ubytování i stravování a náklady za toto stravování budete mít přesně na faktuře vyčíslené a jedná se o celodenní stravování,tak si zákonnou část dejte na 512 jako daňově účinné a nad limitní část jako daňově neúčinné,zda to bude 512 nebo jiný účet s analytikou je jen na Vás.Náklady na dopravu a ubytování proplatíte dle přiložených dokladů celé - nejsou limitované zákonem.

    • 20. 9. 2005 15:10

      Anonymní (neregistrovaný)

      Re: byt a strava na školení?
      Na žádné strhávání z hrubé mzdy nemáte nárok. Je problém zaměstnavatele, pokud zaplatí za stravu při školení více než odpovídá zákonu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).