Re: Prodlení v placení daně?
I kdyby jste měla pravdu, já osobně to platim radši několik dní dopředu aby se mi tohle nemohlo stát, pak mám klid.
A kvůli pár korunám bych to nechal být a zaplatil, na to nemám čas ani nervy.
Re: Prodlení v placení daně?
>>>>>Vždycky jsem si myslela, že dnem úhrady daně se myslí
>>>>>den, kdy to mně odepíšou z účtu. Teď mi přišel
>>>>>platební výměr na daňové penále (záloha na daň z
>>>>>příjmů), kde
>>>>>je, že daň byla připsaná na účet správce daně 16., z
>>>>>našeho účtu byla stržena 15. Pracovnice FÚ mi
>>>>>sdělila,
>>>>>že je důležité, kdy jim to bylo připsáno a pokud to
>>>>>banka špatně zaslala (i když nám to bylo strženo
>>>>>15.),
>>>>>máme to penále chtít po bance...
>>>>>Já si myslím, že FÚ nemá pravdu: §61/1 Zák.o správě
>>>>>daní a poplatků "Za den platby se považuje a) ...
>>>>>den,
>>>>>kdy bylo uskutečněno odepsání z účtu daňového
>>>>>dlužníka".
>>>>>§61/2 Banka je povinna připsat platbu na příslušný
>>>>>účet správce daně vždy nejpozději následující
>>>>>pracovní
>>>>>den poté, kdy byla platba z účtu příkazce odepsána...
>>>>>Podle mne všechny povinnosti byly splněny, jak z naší
>>>>>strany tak ze strany banky. Co na to říkáte?
>>>>>Chci podat odvolání (ještě jsem ho nikdy nepsala a
>>>>>pro
>>>>>pár korun penále na to nechci volat právníka).
>>>>>Nevíte,
>>>>>jestli se platí správní poplatek za odvolání (kolek)?
>>>>>Díky. Dana
>>>>
>>>>myslím,že pravdu ma fú - pokud banka připsala na
>>>>jejich účet později,je to věcí banky...zjistěte
>>>>tam,proč a
>>>>zda tomu tak bylo..
>>>
>>>Ale banka nám to strhla 15.9. a připsala 16.9., já
>>>myslím, že to je podle §61/2...
>>
>>I kdyby jste měla pravdu, já osobně to platim radši
>>několik dní dopředu aby se mi tohle nemohlo stát, pak
>>mám klid.
>>A kvůli pár korunám bych to nechal být a zaplatil, na
>>to nemám čas ani nervy.
Raději bych slyšela radu, jak nejlépe vyřešit tuto situaci, než Vaše doporučení. Protože kdyby měl FÚ pravdu (což nemá), tak by nám mohl penalizovat i další platby (vše posíláme až v den splatnosti).
>Já bych poslala odvolání. Pro pořádek a klidný
>svědomí.
Už jsem se bavila s daňovou poradkyní, pošlu odvolání a je bez správního poplatku. My jsme daň zaplatili včas, chybu udělala banka, protože má povinnost oznámit FÚ, kdy nám odepsala částku z účtu a to udělala špatně. Pracovnice z FÚ po mně chce zaplatit penále a ať si to vymáháme po bance, ale na radu daňové poradkyně posíláme odvolání a ať si to s bankou vyřídí finančák sám...
Jinak děkuji všem za příspěvek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 9. 2005 12:28
Vždycky jsem si myslela, že dnem úhrady daně se myslí den, kdy to mně odepíšou z účtu. Teď mi přišel platební výměr na daňové penále (záloha na daň z příjmů), kde je, že daň byla připsaná na účet správce daně 16., z našeho účtu byla stržena 15. Pracovnice FÚ mi sdělila, že je důležité, kdy jim to bylo připsáno a pokud to banka špatně zaslala (i když nám to bylo strženo 15.), máme to penále chtít po bance...
Já si myslím, že FÚ nemá pravdu: §61/1 Zák.o správě daní a poplatků "Za den platby se považuje a) ... den, kdy bylo uskutečněno odepsání z účtu daňového dlužníka".
§61/2 Banka je povinna připsat platbu na příslušný účet správce daně vždy nejpozději následující pracovní den poté, kdy byla platba z účtu příkazce odepsána...
Podle mne všechny povinnosti byly splněny, jak z naší strany tak ze strany banky. Co na to říkáte?
Chci podat odvolání (ještě jsem ho nikdy nepsala a pro pár korun penále na to nechci volat právníka). Nevíte, jestli se platí správní poplatek za odvolání (kolek)?
Díky. Dana