Re: Intrastat-výkaz
>Když vyplňuji výkaz přijetí, kolonku fakturovanou
>částku, musím tam vyplnit veškeré faktury přijaté z EU,
>které jsem dostala v tom daném měsíci za který posílám
>výkaz, anebo se tam vyplní pouze faktury, kterými se
>překročil limit 2 mil.Kč?
Všechny - asimilační práh určuje, zda vykazovat.
>A ještě bych chtěla vědět, zda když překročím limit u
>přijetí, musím posílát výkaz odeslání, ikdyž tam
>překročení není.
Ne. Povinnost vykazovazovat dle asimilačního prahu se týká příjmu a expedice zvlášť.
V příručce je tohle všechno hned zkraje popsáno - četla jste ji?
Re: Intrastat-výkaz
V příručce je opravdu pěkně popsáno, kdy a jak to máte vykazovat ale zkusím to zjednodušit:
Pokud od poč.roku máte přijetí (tj nákupy z EU) za 2mil.Kč tak Vám vzniká povinnost vykazovat . Např. v březnu docílíte pořízení (nákupy) za 2mil - pak už v dubnu budete vykazovat Intrastat na příjmu ale nemusíte vykazovat dodání - tj to co provádáte do EU pokud jste nedocílili 4 mil.
Stejně tak je to i s dodáním - (prodeji do EU) ale asimilační práh je 4mil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 9. 2005 13:01
Když vyplňuji výkaz přijetí, kolonku fakturovanou částku, musím tam vyplnit veškeré faktury přijaté z EU, které jsem dostala v tom daném měsíci za který posílám výkaz, anebo se tam vyplní pouze faktury, kterými se překročil limit 2 mil.Kč?
A ještě bych chtěla vědět, zda když překročím limit u přijetí, musím posílát výkaz odeslání, ikdyž tam překročení není.
Díky za radu