Re: Roční zúčtování záloh daně
Podávala jste daňové přiznání typu A? Jestli Vám vznikl přeplatek, tak penále se bát nemusíte. Rozhodně jej podejte znovu.
předpokládám,že myslíte roční vyúčtování sražených záloh zaměstnanců-tiskopis který se podává do 1 měsíce od výplatního termínu poslední výplaty za rok 2004 - tedy koncem února...i kdyby jej našli, tak vám nic nevrátí, můžete si o tento přeplatek snížit daňovou povinnost v následujícím měsíci po provedené výplatně roč.vyúč.daní zaměstnanců bývá to ve výplatě za únor nebo březen 2005 (nejpozději)...pokud tiskopis není, musíte podat znovu...
Nojo, ono by to chtělo přesně specifikovat :-). Pokud šlo o "vyúčtování daně" za zaměstnavatele, pak Vás finančák sám upozorní... Pokud mluvíte o vlastním daňovém přiznání, pak je můžete podat do tří let a zatím jsem o žádných sankcích neslyšela. Pro příště - udělat si fotokopii a tu si nechat na finančáku potvrdit, vyhnete se nepříjemnostem. Případně poslat doporučeně...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 9. 2005 14:10
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Posílala jsem někdy koncem února zúčtování záloh na daň a protože částka, která mi vyšla na vypočtení byla nevýrazná (cca 300 Kč) nezpozorovala jsem, jestli mi byla zaslána na účet. Teď jsem zpětně prohlížela výpisy z účtu a nic jsem tam nenašla. Tak jsem se informovala na finančáku a podle jejich záznamů žádné zúčtování neobdrželi. Takže jsem v situaci kdy ho musím podat znovu, pozdě a nevím jak na to a hlavně jaký bude postih. Můžete mi někdo poradit?Děkuji.