Re: změna z OSVČ vedlejší na OSVČ hlavní
Nahlásit na OSSZ, ZP - OSVČ hlavní a doporučuji platit na soc. a zdra. pojištění nejméně minimální částky. ( Nevím, kolik na OSSZ měsíčně platíte) Nemocenské poj. není povinnost, ale pokud budete nemocný, nebo budete mít úraz a nebudete moci dělat, nedostanete ani korunu - i když ta almužna z min.částky vás taky nezachrání :))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 9. 2005 14:24
k 30.9.2005 jsem byl propuštěn ze zaměstnání a tudíž od 1.10.2005 se stanu OSVČ hlavní. Prosím poradí mi někdo kam všude musím nahlásit změnu a co z toho vyplývá? Zatím jsem neplatil zdravotní - předpokládám, že musím začít platit alespoň minimálku. Na sociálku platím každý měsíc zálohy podle toho jak mi to vyšlo z přiznání. Nemocenské neplatím. Díky za radu