Re: Nemocenská při rvačce
dejte mu vypsat záznam o nepr.úrazu,kde musí vypsat,že bylo způsobeno ve rvačce,že je šetřeno, s podklady pro nem.lístek (vym.základ pro nemocenskou),zašlete na OSSZ,která rozhodne, zda a v jaké výši proplácet - bude to rozhodnutí komise OSSZ, nemocenská nemá se zdr.pojišťovnami nic společného, tu platí OSSZ..
tak si dovolím nesouhlasit
zdr.pojišťovna bude vymát po tom kdo úraz způsobil
dokonce i když si způsobíte sami tak vám přijde dotazník a pokud ho nevyplníte a nepošllete zpět chtějí to ošetření zaplatit ,syn se vymázl na motorce nic mu nebylo ale byl ošetřen přišel dotazník já ho hodila do koše přišel druhý i s upozorněním na pokutu a zaplacení ošetření.poslali jsme ho s tím,že nikdo nezavinil a byl klid.jo papír snese hodně ,ale jak není tam kde má být tak je zle.
jsou dvě oblasti - jedna je spojená s výplatou nemoc.dávek u zaměstnavatele - to je ta odpověď, druhá je ta, že pokud je toto způsobeno jinou osobou, zdr.poj.okamžitě vymáhají po tom,kdo způsobil celé ošetření, tzn.zdr.výkony,které zaplatily nemocnicím,lékařům...původní dotaz byl co s nemocenskou u zaměstnance, proto jsem se domnívala,že chce poradit zda platit, jaké ještě doklady (záznam o nepracovním úrazu atd.)..
Někteří odpovídáte zmatečně , nemocenské lístky pošlu na sociálku s dotazem zda se má nemocenská proplatit sama nic zatím neproplácím , jsme velká org., oni si to tam došetří a zašlou zpět s sdělením jak se má postupovat . Také se přikládá fotokopie prac. smlouvy poškozeného .
V dopisu uvedete:
Jméno , datum narození a bydliště zaměstnance. Kdy se úraz stal a doložíte fotokopií hlášení o mimopracovním úrazu. Fotokopií vystavené PN. Napíšete adresu toho, kdo napadení vyšetřuje a žádáte o povolení výplaty DNP. ČSSZ vše vykoresponduje s policií a teprve po jejich vyjádření Vám odpoví, kolik a zda DNP proplatit. Na co by se měla poslat prac. smlouva. Od 7/05 si vše co se týká PPV mohou ověřit u sebe
Omlouvám se, že se sem mísím, ale zaujal mě termín "hlášení o mimopracovním úrazu" - co to je? Doufám,že je to jen ve spojitosti s vyšetřováním policií. Měla jsem pracovníky s neschopenkou, kdy se jim stal doma úraz, v počítači jsem to zařadila mezi "ostatní" a vyplácela jako normální nemoc. Ani mě nenapadlo, že bych měla požadovat nějaké hlášení o úrazu, když se mu to stalo doma. Může mi někdo odpovědět? Díky!
Jsem také zmatená :)) neb u nás na sociálce by Vás s tím vyhodili. Musíte Vy otravovat na policii,až se jim uráčí sdělit, jak dopadlo šetření. Dále se pak postupuje podle výsledku.Má-li dojít ke krácení,rozhoduje OSSZ,které vše potřebné vč.výsledku šetření předložíte.Až bude rozhodnuto,budete vyplácet podle tohoto r.
měla jsem ten případ nedávno - fotokopii neschopenky, příp.i schopenky, fotokopii záznamu o nepr.úrazu, kde zaměstnanec vyplnil údaje o tom,že je šetřeno a to Policií ČR, podklady pro výpočet nemocenské - velká organizace a na OSSZ nemají výdělky za posl.12 měsíců - zavolala jsem na OSSZ - paní mne ještě poprosila o adresu (zaměstnanec mi dodal) oddělení Policie ČR kde se ona bude obracet o sdělení,kdo zavinil...nakonec jsem dostala rozhodnutí, že mohu vyplácet v plné výši,protože byl zaměstnanec napaden a pravděpodobně měli vyníky...vše jsem řešila telefonicky před odesláním s příslušnou pracovnicí na OSSZ a dodala vše,co potřebovala,aby mohli rozhodnout co nejdříve,protože dokud nerozhodnout,nemohu vyplácet...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 9. 2005 14:41
Dobrý den potřebuji poradit jak postupovat při pracovní neschopnosti zaměstnance, která je způsobena při rvačce. Zaměstnanec tvrdí, že rvačka nebyla z jeho viny a je to ve vyšetřovaní policie. Co všechno je potřeba udělat?