Re: Nemocenská při rvačce
dejte mu vypsat záznam o nepr.úrazu,kde musí vypsat,že bylo způsobeno ve rvačce,že je šetřeno, s podklady pro nem.lístek (vym.základ pro nemocenskou),zašlete na OSSZ,která rozhodne, zda a v jaké výši proplácet - bude to rozhodnutí komise OSSZ, nemocenská nemá se zdr.pojišťovnami nic společného, tu platí OSSZ..
tak si dovolím nesouhlasit
zdr.pojišťovna bude vymát po tom kdo úraz způsobil
dokonce i když si způsobíte sami tak vám přijde dotazník a pokud ho nevyplníte a nepošllete zpět chtějí to ošetření zaplatit ,syn se vymázl na motorce nic mu nebylo ale byl ošetřen přišel dotazník já ho hodila do koše přišel druhý i s upozorněním na pokutu a zaplacení ošetření.poslali jsme ho s tím,že nikdo nezavinil a byl klid.jo papír snese hodně ,ale jak není tam kde má být tak je zle.
jsou dvě oblasti - jedna je spojená s výplatou nemoc.dávek u zaměstnavatele - to je ta odpověď, druhá je ta, že pokud je toto způsobeno jinou osobou, zdr.poj.okamžitě vymáhají po tom,kdo způsobil celé ošetření, tzn.zdr.výkony,které zaplatily nemocnicím,lékařům...původní dotaz byl co s nemocenskou u zaměstnance, proto jsem se domnívala,že chce poradit zda platit, jaké ještě doklady (záznam o nepracovním úrazu atd.)..
Někteří odpovídáte zmatečně , nemocenské lístky pošlu na sociálku s dotazem zda se má nemocenská proplatit sama nic zatím neproplácím , jsme velká org., oni si to tam došetří a zašlou zpět s sdělením jak se má postupovat . Také se přikládá fotokopie prac. smlouvy poškozeného .
V dopisu uvedete:
Jméno , datum narození a bydliště zaměstnance. Kdy se úraz stal a doložíte fotokopií hlášení o mimopracovním úrazu. Fotokopií vystavené PN. Napíšete adresu toho, kdo napadení vyšetřuje a žádáte o povolení výplaty DNP. ČSSZ vše vykoresponduje s policií a teprve po jejich vyjádření Vám odpoví, kolik a zda DNP proplatit. Na co by se měla poslat prac. smlouva. Od 7/05 si vše co se týká PPV mohou ověřit u sebe
Omlouvám se, že se sem mísím, ale zaujal mě termín "hlášení o mimopracovním úrazu" - co to je? Doufám,že je to jen ve spojitosti s vyšetřováním policií. Měla jsem pracovníky s neschopenkou, kdy se jim stal doma úraz, v počítači jsem to zařadila mezi "ostatní" a vyplácela jako normální nemoc. Ani mě nenapadlo, že bych měla požadovat nějaké hlášení o úrazu, když se mu to stalo doma. Může mi někdo odpovědět? Díky!
Jsem také zmatená :)) neb u nás na sociálce by Vás s tím vyhodili. Musíte Vy otravovat na policii,až se jim uráčí sdělit, jak dopadlo šetření. Dále se pak postupuje podle výsledku.Má-li dojít ke krácení,rozhoduje OSSZ,které vše potřebné vč.výsledku šetření předložíte.Až bude rozhodnuto,budete vyplácet podle tohoto r.
měla jsem ten případ nedávno - fotokopii neschopenky, příp.i schopenky, fotokopii záznamu o nepr.úrazu, kde zaměstnanec vyplnil údaje o tom,že je šetřeno a to Policií ČR, podklady pro výpočet nemocenské - velká organizace a na OSSZ nemají výdělky za posl.12 měsíců - zavolala jsem na OSSZ - paní mne ještě poprosila o adresu (zaměstnanec mi dodal) oddělení Policie ČR kde se ona bude obracet o sdělení,kdo zavinil...nakonec jsem dostala rozhodnutí, že mohu vyplácet v plné výši,protože byl zaměstnanec napaden a pravděpodobně měli vyníky...vše jsem řešila telefonicky před odesláním s příslušnou pracovnicí na OSSZ a dodala vše,co potřebovala,aby mohli rozhodnout co nejdříve,protože dokud nerozhodnout,nemohu vyplácet...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 9. 2005 14:41
Dobrý den potřebuji poradit jak postupovat při pracovní neschopnosti zaměstnance, která je způsobena při rvačce. Zaměstnanec tvrdí, že rvačka nebyla z jeho viny a je to ve vyšetřovaní policie. Co všechno je potřeba udělat?