Re: Allli, prosím o radu.
Dobrý den, děkuji za odpověď. Já se v tom dovozním dokladu moc nevyznám :-( Jsou tady různé částky, moc nechápu, co bude základ pro výpočet dph. Pročetla jsem zde spoustu diskusí a vyšlo mi z toho, že se sčítá zboží, doprava, clo (z faktur) a to je základ dph. Já mám pouze dovozní doklad a tady je 159,46 USD, směnný kurz 23,967, celková částka poplatků = 0 a pak je tady v kolonce popsáno o jaké zboží se jedná a za kolik, poštovné 533kč a služba cel. deklarace ČP 700kč. Dále je tu v jednom řádku částka 3824kč a 4357kč. Jsem z toho jelen. Ještě je zde uvedeno A3 - zjednodušený postup.
Poradíte mi prosím, jak to vše zaúčtovat?
Re: Allli, prosím o radu.
Ještě máme poplatkový lístek od Č.pošty za služby celní deklarace 700kč, těch 533kč co pošta uvádí v JSD za poštovné zřejmě platil dodavatel. Může to tak být? Jen nevím, co je pro nás směrodatné k určení základu daně. 3824kč za zboží+700kč celní deklarace+533kč poštovné (má to tam také být?)? Já tu totiž v nějakých součtech vidím pouze dvě hodnoty. 3824kč a 4357kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
20. 8. 2016 6:38
Dobrý den, zkouším ještě jednou... Máme dovozní doklad od České pošty. Nemáme fakturu. Platilo se formou PayPall. Kupovali jsme drobný majetek z Číny. Promítne se nějak v KH a DPH? Můžeme dát bez faktury do nákladů?
Děkuji.