Re: Exekuce nejprve z druhé třetiny ?
Prosím také o názor o uspokojování přednostních pohledávek nejprve z druhé třetiny a potom z první. Mě to teď takto počítá mzdový program, autoři dostali takovýto výklad. Já jsem vždycky měla za to, že se vždy začíná první třetinou. Konkrétně já mám u jednoho zaměstnance 1. exe. výživné a následují nepřednostní pohledávky. Při uspokojování předn. nejprve z druhé třetiny zbyde někdy i celá první třetina na nepředn. pohledávku (2. v pořadí), při opačném postupu jen pár korun nebo vůbec nic.
Myslíte v případě, že je výživné menší než obě třetiny dohromady?
Ano, mívám ho menší než součet obou třetin, někdy i menší než jedna třetina. Prý by mělo dorazit i dlužné výživné (podle sdělení matky dítěte - za dobu evidence zam. na ÚP). Potom už vůbec nevím, jak z toho. Potom to bude 1. běžné výživné, 2.-4. nepřednostní exekuce (posílám tu 2.) a 5. dlužné výživné.
Z druhé třetiny se sráží v pořadí: běžné výživné, dlužné výživné a ostatní přednostní pohledávky. Z první třetiny se sráží podle pořadí bez ohledu na to, jestli je přednostní nebo nepřednostní. Jestli bylo výživné první v celkovém pořadí a další jsou nepřednostní, tak bych srážela z první třetiny dál výživné a z druhé dlužné výživné. Na nepřednostní jen to, co zbyde z první třetiny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
22. 8. 2016 10:30
Dobrý den,
prosím pěkně o radu.
Poprvé máme exekuční příkaz ze mzdy povinného / zaměstnance.
Přednostní pohledávka. Bezdětný. Svobodný. Žije sám.
Pohledávkou je jistina - celkem 5000 kč.
Výše nákladů exekuce bude dodatečně upřesněna.
Plátce mzdy je povinen uspokojit přednostní pohledávku nejprve z druhé třetiny a teprve .....z první třetiny.
Prosím o radu při výpočtu:
ČM 11898 Kč
Odečtu nezab. částku 6179 Kč
11898 Kč - 6179 Kč = 5719 Kč
1/3 činí 1906 Kč
2/3 činí 3812 Kč
3/3 činí 5719 Kč je to tak správně ?
Na exekuci uhradíme 3812 Kč ? 2/3 ?
Moc moc díky všem za odpovědi a rady