Re: Mzda-svátek-pro p.Jasná
Nezlobte se, ale po zkušenostech již svůj mail na tomto fóru nezveřejňuji.
Na výplatní pásce je průměr pro náhrady 70,5305 1 den je lékař (6 hodin) odpracovaných hodin je 90. Já potřebovala vědět zda částka k výplatě 6972,-Kč je správně, s majitelem firmy neni možná komunikace, takže ani nejsem schopna zjistit jak je svátek placený tarifem, nebo náhradou a také nerozumím tomu jaké pořadí je stanoveno ro daňové zvýhodnění. A omlouvám se za ten mail, chtěla jsem to do něj více rozepsat vše jak to mám na výplatnici. Děkuji Zdeňka
>>>>>>>>>Dobrý den, prosím někoho zkušeného o radu.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>Nástup do zaměstnání 1.7.2016 nástupní mzda 9200,-Kč
>>>>>>>>>od 25.7.pracovní neschopnost. Sleva na poplatníka
>>>>>>>>>invalidní důchodce 1.stupeň+ sleva na dítě. V
>>>>>>>>>červenci
>>>>>>>>>byl
>>>>>>>>>2 x svátek. Prosím jaká by měla být výplata.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>Děkuji moc Zdeňka
>>>>>>>>
>>>>>>>>Nelze odpovědět. Nevíme, zda máte svátek placený
>>>>>>>>náhradou nebo tarifem a jaké pořadí je stanoveno pro
>>>>>>>>daňové
>>>>>>>>zvýhodnění. A neznáme stanovený pravděpodobný průměr
>>>>>>>>pro výpočet náhrady v době nemoci.
>>>>>>>
>>>>>>>můžu vám to poslat na mail?
>>>>>>
>>>>>>Nezlobte se, ale po zkušenostech již svůj mail na
>>>>>>tomto fóru nezveřejňuji.
>
>
>Na výplatní pásce je průměr pro náhrady 70,5305 1 den
>je lékař (6 hodin) odpracovaných hodin je 90. A neodečtená sleva na dítě( nevím proč)Já
>potřebovala vědět zda částka k výplatě 6972,-Kč je správně,
>s majitelem firmy neni možná komunikace, takže ani
>nejsem schopna zjistit jak je svátek placený tarifem,
>nebo náhradou a také nerozumím tomu jaké pořadí je
>stanoveno ro daňové zvýhodnění. A omlouvám se za ten mail,
>chtěla jsem to do něj více rozepsat vše jak to mám na
>výplatnici. Děkuji Zdeňka
>
Tak to sem klidně napište, někdo se vám na to podívá. Pravděpodobně děláte na 6 hodin denně. Vypadá to, že se za svátek mzda nekrátí. Dodala jste potvrzení manžela, že daňové zvýhodnění na dítě neuplatňuje? Potvrzení, že máte ID, že nemusí dopočítávat ZP do minima? Měla jste od lékaře lístek na peníze k 31.7.? Taky se mi čistá nezdá. Nemáte stravenky?
Re: Mzda-svátek-pro p.Jasná-pí.Liba
K firmě jsem nastoupila jako administrativní pracovnice. Týden jsem seděla v kanclu a po týdnu mě majitel posílal uklízet (uklidová firma, zaměstnávající pouze OZP) přes upozornění , že tuto práci vykonávat nesmím by bylo řečeno, buď práci chcete nebo nechcete. a že to k této pozici patří :-)Došlo to tak daleko , že jsem odpadla a na jeden den (pátek)mi dal volno a od pondělí 25.7. jsem dostala PN. Základní mzda je 9200,-Kč jeden den byla propustka lékař, pracovní úvazek na 6 hodin, PN od toho 25.7. dosud. Mám invalidní důchod 1.stupně a požadovala jsem odpočet na dítě. Nic jiného o mě firma nechtěla.Ihned po zjištění PN chtěl abych mu podepsala výpověď kterou napsal za mne, že ji dávám já ze zdravotních důvodů. Nic jsem nepodepsala. Lístek na peníze k 31.7. dostal. Vracela jsem se do zaměstnaní po skoro rok a pul pauze. Tuto firmu jsem našla na inzerát, zaměstnává pouze OZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 8. 2016 8:45
Dobrý den, prosím někoho zkušeného o radu.
Nástup do zaměstnání 1.7.2016 nástupní mzda 9200,-Kč
od 25.7.pracovní neschopnost. Sleva na poplatníka invalidní důchodce 1.stupeň+ sleva na dítě. V červenci byl 2 x svátek. Prosím jaká by měla být výplata.
Děkuji moc Zdeňka