Hlavní navigace

Školení Rusko - p. Aňa

  • (neregistrovaný)

    22. 9. 2005 8:21

    Tak jsem zase zpět. (dodání zboží včetně montáže do Ruska)
    Na školení byl nejdříve zmatenej. A pak řekl, že je v zákoně trošku mezera, ale dal by to vše do řádku 510.

    Já jsme v zákoně DPH s komentářem našla § 7 - doslovně:

    Jestliže je dodání zboží spojeno s jeho instalací nebo montáží, je místo plnění podle odstavce 3 místo, kde je zboží instalováno nebo smontováno. Pokud je např. dodáván stroj nebo výrobní zařízení, je místem plnění to místo, kde je jejich montáž či instalace prováděna, tedy např. výrobní hala odběratele výrobního zařízení. Toto ustanovení je v praxi důležité zejména v případě, že plátcem dodáváno zboží s instalací nebo montáží v jiném členském státě nebo ve třetí zemi. Toto dodání se vykazuje v daňovém přiznání pouze v ř. 510, kde se vykazují plnění s místem plnění mimo tuzemsko a nevykazuje se v souhrnném hlášení.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 9. 2005 9:18

      Aňa (neregistrovaný)

      Re: Školení Rusko - p. Aňa
      ***
      Tak jsem si to myslela asi dobře, nebude žádné JSD, protože toto se vystavuje jen při vývozu zboží a Vy poskytujete službu.
      Myslím, že není v zákoně mezera, jak tvrdil školitel, ale nejsou tyto případy přesně v zákoně vymezeny (představovala bych si to přímo: dodání zboží s instalací do EU a dodání zboží s instalací do 3. země - konkrétně vypsat a ne až v některém komentáři, to má být přímo v zákoně, to mám v Knize prohledávat komentáře, až narazím na konkrétní problém:-(((.
      Vám velký dík, že jste si na mě vzpomněla.
      Mějte se fajn
      A.

    • 22. 9. 2005 9:26

      Aňa (neregistrovaný)

      Re: Školení Rusko - p. Aňa
      Ještě neptala jste se, co je nutné jako doklad přes hranice?? CMR asi stačit nebude?

    • 22. 9. 2005 11:19

      Jana (neregistrovaný)

      Re: Školení Rusko - p. Aňa
      Tak to jsme probrali asi tak,že se to bude muset stejně proclít. A na celnici se přiložej všechny faktury. Zdá se mi to divný, stejně jako Vám. (to je právě ta mezera) Zkoušela jsem to probrat i s paní co jezdí na školení ohledně vývozu apod. Zatím bez úspěchu. Naše kolegyně přes celnici dorazí v pondělí, třeba bude chytřejší. Já se zase ozvu.

    • 22. 9. 2005 12:17

      Marcela (neregistrovaný)

      Re: Školení Rusko - p. Aňa
      Tak jsem zkusila tu celnici sama telefonicky a bylo mi řečeno, že pro ně je to vývoz zboží a musí se to proclít. Uvést se má hodnota zboží.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).