Finanční úřad a změna bydliště u OSVČ

• (neregistrovaný)

1. 9. 2016 9:05

Dobrý den, prosím o informaci resp. odkaz kde bych nalezl. Jsem OSVČ a změnil jsem trvalé bydliště. Fú jsem měl Pardubice a nyní jsem mám trvalé bydliště v Přelouči. Musím se přehlásit na fú do Přelouče nebo mohu i nadále zůstat v Pardubicích? A popřípadě jak to nahlásit

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 9. 2016 9:22

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Finanční úřad a změna bydliště u OSV
      http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/fs-organy-financni-spravy/Seznam_udaju.pdf

Změnu bydliště hlásit na FÚ nemusíte. Vyčkala bych, až Vám zašlou Sdělení k přesunu spisu v rámci územní působnosti finančního úřadu
      ...

Změnu bych nahlásila na ŽÚ, na OSSZ a na ZP

• 1. 9. 2016 9:23

Maxx (neregistrovaný)

Příslušnost k FÚ se u FO řídí trvalým bydlištěm. Pokud Přelouč spadá pod jiný FÚ než Pardubice - budete měnit FÚ.

FÚ Vám pošle dopis, že dochází k přesunu celého Vašeho spisu, v dopise bude datum, do kdy jste v Pardubicích a od kdy budete na novém FÚ. U nás to "fungovalo samo", na FÚ jsme nic nehlásili.

Nevím, jak s OSSZ. Zjistěte si taky, kam nově patříte. Postup je stejný.

• 1. 9. 2016 10:27

vladík (neregistrovaný)

Přelouč spadá pod FÚ Pardubického kraje,který má různá územní pracoviště -- Pardubice,Chrudim,Svitavy,Ústí nad Orlicí a Žamberk, a to v Pardubicích má ještě podřízená územní pracoviště v Přelouči a Holicích.... možná žádné stěhování spisů nenastane.

• 1. 9. 2016 10:29

Chajdam (neregistrovaný)

všem děkuji, byl bych rád, kdybych mohl zůstat v Pardubicích

• 1. 9. 2016 10:36

Maxx (neregistrovaný)

Před půl rokem se stěhovala klientka z Ostravy do Frýdku - Místku. I když je to pořád Moravskoslezký fin. úřad. stěhování proběhlo - z Ostravy do FM.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).