Re: Reklamace vany
Při opravě výměnným způsobem reklamujete druhou vanu, což ovšem není tak důležité. Nemělo by snad vadit ani to, že nemáte doklad - prostě reklamujte závadu, sepište reklamační protokol a požadujte odstranění závady v zákonné lhůtě. Neodstraní-li prodejce závadu ve lhůtě, můžete odstoupit od smlouvy. Nesmysl o opravě, vázané na výsledek soudního sporu se subdodavatelem prodejce, samozřejmě akceptovat nemusíte (to byste se tak 5 let nekoupala). Domnívám se, že i při opravě výměnným způsobem lze hovořit o opakování vady (vždy vada povrchu), tzn. pokud se tato vada zopakuje ještě jednou, máte nárok na odsoupení od smlouvy.
Zdůraznil bych důležitost záznamu o reklamaci (kdy, co) a vyjádření prodejce, že závadu uznává.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 9. 2005 10:26
V březnu roku 2004 jsme si nechali udělat akrylátovou vložku do vany. Bohužel již v červnu toho roku jsme ji museli reklamovat kvůli závadám (udělaly se na ní bubliny.) Firma dodala vanu novou, ta však pře vánocemi popraskala. Reklamovali jsme znovu, pán z firmy přijel, zavol i technika a reklamaci uznali.
V současné době spolu komunikujeme telefonicky a bylo nám oznámeno, že vanu nám spraví až vysoudí s jinou firmou dodávku závadného lepidla, které použili na přilepení vany.
Potřebovala bych radu, mám respektovat jejich soud (byli solidní), anebo natvrdo napsat reklamaci a požadovat odstranění závad podle zákona. A ještě se chci zeptat, o montáži druhé vany nemám žádný dokumet, mám reklamovat první vanu?
Děkuji