Re: DPH u přefakturace ubytování
dobrý den, tak jsme se zase dostali ke dvěma různým reakcím. Mně právě taky zaráží to, že když si nárokuju 15% DPH a mám odvádět 21%?? Jinak ne, ubytování si u nás neobjednali...
Re: DPH u přefakturace ubytování
Přikláním se k fakturaci s 21%.
(trošku vidím podobnost v nákupu potravin s 15% do restaurace, která z toho uvaří oběd prodá ho na talíři s 21% jako hostinskou činnost. Zákazník si objednal opravu stroje, co napočítáte do ceny opravy je druhá věc, pořád to je zdanění opravy stroje)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
1. 9. 2016 18:40
Dobrý večer, trošku se v tom plácám a potřebovala bych od Vás, zkušených, radu....náš zaměstnanec byl vyslán na druhý konec republiky na opravu stroje...byl tam několik dní, zaplatil ubytování (DPH 15% + ubytovací poplatek bez DPH) a já to mám teď přefakturovat zákazníkovi. Práce dělá cca 25 tis + ubytování 5.750,- Kč + 30 Kč ubytovací poplatek....ředitel to chce rozepsat.. Jaký mám na to ubytování dát DPH (15% nebo 21%)? Je mi jasný, že pokud bych dala jednu částku, tzn. ubytování jako vedlejší výdaj, tak by to bylo s 21%% DPH ale takhle? Studuju tu §36 ale stejně z toho nejsem moudrá.......děkuju.