Re: 3 Exekuce doručené v jeden den
Byl dlouhou dobu na pracovním úřadě, před tím ve výkonu trestu a před tím pracoval v armádě. Zápočtový list mi nepředložil. Čerpáme na něj dotaze z úřadu práce, ihned nás kontaktovali, kde dluží. Nejsou to žádné extrémní sumy, většinou poplatky za soudy, a jedna půjčka. Mám zadat do počítače podle toho, jak došly žádosti o provedení srážek do datové schránky nebo podle dne nabytí právní moci? Předem moc děkuji za pomoc.
Re: 3 Exekuce doručené v jeden den
Pořadí se vždy řídí datem doručení co nejdřívějšímu zaměstnavateli. Pokud mají datum doručení stejné, mají i stejné pořadí. Nabytí právní moci pouze říká, že srážky lze odesílat exekutorovi.
Pročtěte si ty exepříkazy, jestli v nich exekutor neuvádí datum doručení prvnímu zaměstnavateli. Pokud ano, seřaďte se podle těchto dat. Pokud tam nic takového nepíše, tak to berte tak, že jako prvnímu zaměstnavateli byly doručené Vám. A protože byly doručené ve stejný den, mají stejné pořadí a vypočítaná srážka se musí pro každý jednotlivý exepříkaz rozpočítat poměrně dle výše dluhu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
2. 9. 2016 8:58
Prosím o radu, dnes mi byly doručeny 3 přednostní exekuce a nevím, jak je zadat do systému, řídí se pořadí dnem doručení nebo dnem nabytí právní moci? Předem moc děkuji za pomoc.