Dálková x kombinová forma studia

• (neregistrovaný)

2. 9. 2016 13:59

Dobrý den,

pročítám si mzdovou účetní 9/2016 a na str. 15 jsem narazila na příklad, ve kterém se uvádí:
    Dítě se vzdělává na střední škole formou DÁLKOVÉHO STUDIA ....

Dítě se vzdělává na střední škole formou KOMBINOVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ...

Můžete mi prosím objasnit ROZDÍL mezi formou dálkového studia a formou kombinovaného vzdělávání?

Děkuju

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 9. 2016 14:18

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Dálková x kombinová forma studia
      Jistě se najde někdo,kdo Vám rozdíl v těchto formách studia vysvětlí . Pro nás je rozhodující, zda je při tomto druhu studia výdělečně činný. POkud ano, nejde o přípravu na budoucí povolání z pohledu daň.zvýhodnění na vyživ.dítě.

• 2. 9. 2016 14:29

Líba (neregistrovaný)

Při kombinované formě studia student zpravidla několikrát do měsíce nějaké přednášky absolvuje. Např. každý sudý víkend pátek a sobota. Při dálkové formě se komunikuje vesměs přes internet a jezdí se osobně jen na zkoušky. Asi hodně záleží na druhu školy a studijním oboru.

Jak píše kolegyně, z daňového hlediska to pro nás vyjde nastejno.

• 5. 9. 2016 9:43

abc (neregistrovaný)

Děkuji. Plyne mi z toho, že ROZLIŠOVÁNÍ typu studia (dálkové x kombinované) je v podstatě nadbytečné. NEBO JE TO K NĚČEMU?

• 5. 9. 2016 10:01

Líba (neregistrovaný)

Z hlediska daní je to k ničemu. Ovšem v ZSSP jsou také na stejné úrovni učňák, střední škola, roční pomaturitní jazykový kurz a vyšší odborná škola. Přesto bych si netroufla říci, že rozlišovat učňák od VOŠ je k ničemu.

§12:
      " Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se považuje:
      a) studium na středních a vysokých školách v České republice, s výjimkou
      1. studia za trvání služebního poměru,
      2. dálkového, distančního, večerního nebo kombinovaného studia na středních školách, je-li...."

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).