Re: Dálková x kombinová forma studia
Při kombinované formě studia student zpravidla několikrát do měsíce nějaké přednášky absolvuje. Např. každý sudý víkend pátek a sobota. Při dálkové formě se komunikuje vesměs přes internet a jezdí se osobně jen na zkoušky. Asi hodně záleží na druhu školy a studijním oboru.
Jak píše kolegyně, z daňového hlediska to pro nás vyjde nastejno.
Děkuji. Plyne mi z toho, že ROZLIŠOVÁNÍ typu studia (dálkové x kombinované) je v podstatě nadbytečné. NEBO JE TO K NĚČEMU?
Z hlediska daní je to k ničemu. Ovšem v ZSSP jsou také na stejné úrovni učňák, střední škola, roční pomaturitní jazykový kurz a vyšší odborná škola. Přesto bych si netroufla říci, že rozlišovat učňák od VOŠ je k ničemu.
§12:
" Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se považuje:
a) studium na středních a vysokých školách v České republice, s výjimkou
1. studia za trvání služebního poměru,
2. dálkového, distančního, večerního nebo kombinovaného studia na středních školách, je-li...."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 9. 2016 13:59
Dobrý den,
pročítám si mzdovou účetní 9/2016 a na str. 15 jsem narazila na příklad, ve kterém se uvádí:
Dítě se vzdělává na střední škole formou DÁLKOVÉHO STUDIA ....
Dítě se vzdělává na střední škole formou KOMBINOVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ...
Můžete mi prosím objasnit ROZDÍL mezi formou dálkového studia a formou kombinovaného vzdělávání?
Děkuju