Re: spolek - účtování
Raději vedu podvojné, zkusila jsem si oboje a jak ráda jsem po roce přes převodové můstky šla na klasiku.
Mzdy jako všude jinde. ALE
Pokud moc netušíte, jak to čtu, přijde mi že ne, doporučuji nějaká školení přímo na neziskovky - např. přes Neziskovky.cz či někde jinde. Protože nadělat paseku můžete velmi rychle. Už jen kvůli tomu, jak na konci roku začát vyplňovat přiznání atd.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 9. 2016 12:18
Dobrý den, jsme nově vzniklý spolek (soukromá školka). Chtěla jsem se zeptat budeme mít pouze příjmy - příspěvky od rodičů a za případné kroužky a výdaje - 1 zaměstnanec na HPP a 1 na DPP a další režijní výdaje. Nepředpokládáme příjmy nad 3 mil. Kč. Mohu tedy vést jednoduché účetnictví nebo doporučujete podvojné? Příspěvky budou zdanitelné příjmy a mzdy a režie budou všechny zdanitelné výdaje? Mzdy se počítají stejně jako všude jinde u společnosti, takže mě nic jiného překvapit nemůže?! Co třeba otázka ohledně zveřejňování závěrky? Pokud se budeme bavit o JU - zveřejnění přehledu o majetku a závazcích, je tady povinnost?