Re: výzva KH - přijatá faktura
>>Zdravím Vás a prosím o radu. Přišla mi výzva z FÚ,
>>podle mě to mám ale v pořádku. Proto prosím o radu.
>>Nejprve jsem měla přijatý daňový doklad - zálohu ZD
>>30.000,-, daň 6.300,- - uvedeno do KH B2 v 4/2016.
>>Poté
>>v měsíci 7/2016 přišla vyúčtovací faktura, kde ZD
>>60.000,- Kč, daň 12.600,- Kč, odečet zálohy i s daní,
>>zbývá tedy základ daně 30.000,- a daň 6.300,- což
>>jsem
>>opět uvedla do KH B2 - vlastně po odečtení zálohy,
>>protože tato záloha byla v kontrolním hlášení již v
>>dubnu.
>>Myslím, že to takhle mám v pořádku, souhlasíte prosím
>>se mnou. Já jen jestli to takhle mohu potvrdit na
>>finanční úřad. Děkuji. Pěkný den
>
>Kontaktovala jsem druhou stranu, co uvedli - kdy a kam
>- do svého KH oni?
Máte to dobře, ale kontaktujte ještě druhou stranu, mohli na faktuře něco změnit a změna k Vám nedorazila...stalo se mi to také
>
Re: výzva KH - přijatá faktura
Ještě je možné to, že druhá strana prostě udělala chybu v KH. Podobný případ jsem měla včera - u mě v pořádku, dodavatel zapomněl fakturu zúčtovat do daného měsíce. V každém případě jim zavolejte, můžete si ušetřit další starosti když oni svoji chybu opraví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 9. 2016 15:36
Zdravím Vás a prosím o radu. Přišla mi výzva z FÚ, podle mě to mám ale v pořádku. Proto prosím o radu.
Nejprve jsem měla přijatý daňový doklad - zálohu ZD 30.000,-, daň 6.300,- - uvedeno do KH B2 v 4/2016. Poté v měsíci 7/2016 přišla vyúčtovací faktura, kde ZD 60.000,- Kč, daň 12.600,- Kč, odečet zálohy i s daní, zbývá tedy základ daně 30.000,- a daň 6.300,- což jsem opět uvedla do KH B2 - vlastně po odečtení zálohy, protože tato záloha byla v kontrolním hlášení již v dubnu. Myslím, že to takhle mám v pořádku, souhlasíte prosím se mnou. Já jen jestli to takhle mohu potvrdit na finanční úřad. Děkuji. Pěkný den