Re: ukončení slevy na dítě - nenahlásil
Požádejte zaměstnance o potvrzení o studiu. To, že zkoušku neudělal v červnu nemusí znamenat, že ho škola vyřadila už v červnu.
jak mám postupovat, pokud mi potvrzení nedonese a v prohlášení mi podepíše ukončení uplatňování slevy k 30.6.2016? Řekl mi, že neví, kdy syn skončil a ani neví, od kdy je syn zaměstnán. (přišla jsem na to náhodou, když jsem ho upozorňovala, aby donesl potvrzení o studiu pro další školní rok)
Mohu nějak nyní v srpnu opravit tu chybně uplatněnou slevu na dítě za červenec? A na konci roku musím pak podat nějakou přílohu kvůli provedené opravě i když za něj nedělám roční zúčtování daně?
Děkuji zkušeným mzdovkám...
V první řadě si nechte od zaměstnance potvrdit, kdy syn skončil - ať ho pořádně vyzpovídá. My jsme byli v podobné situaci, ale na synově škole (Univerzita Karlova) kontrolovali splnění studijních povinností za jarní semestr v září a také až v září přišlo oznámení že přestává být studentem. Takže až do září jsme měli nárok na zvýhodnění. Ale můžete mu zatím daň. zvýhodnění pozastavit a až přinese nějaký konkrétní papír, tak buď řešit vrácení neoprávněně pobíraného, nebo si on v daň. přiznání uplatní ty, na které ještě měl nárok a nedostal je. Zatím bych ale s opravou na FÚ nespěchala, teprve až budete mít něco v ruce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 9. 2016 8:22
Dobrý den,
zaměstnanec má dítě na VŠ, v červnu nedal nějakou zkoušku a skončil se studiem. Zaměstnanec mi toto neoznámil a tak jsem mu uplatnila slevu na dítě v červnu i v červenci, nyní za srpen již samozřejmě neuplatním..když to vím. Je nutno neoprávněnou slevu na dítě v červenci nyní nějak opravovat nebo stačí, že se správně uvede v daňovém přiznání na konci roku? (každoročně si zaměstnanec podává daňové přiznání sám-nedělám mu roční zúčtování daně).
Děkuji zkušenějším za odpověď.