Re: ukončení slevy na dítě - nenahlásil
Požádejte zaměstnance o potvrzení o studiu. To, že zkoušku neudělal v červnu nemusí znamenat, že ho škola vyřadila už v červnu.
jak mám postupovat, pokud mi potvrzení nedonese a v prohlášení mi podepíše ukončení uplatňování slevy k 30.6.2016? Řekl mi, že neví, kdy syn skončil a ani neví, od kdy je syn zaměstnán. (přišla jsem na to náhodou, když jsem ho upozorňovala, aby donesl potvrzení o studiu pro další školní rok)
Mohu nějak nyní v srpnu opravit tu chybně uplatněnou slevu na dítě za červenec? A na konci roku musím pak podat nějakou přílohu kvůli provedené opravě i když za něj nedělám roční zúčtování daně?
Děkuji zkušeným mzdovkám...
V první řadě si nechte od zaměstnance potvrdit, kdy syn skončil - ať ho pořádně vyzpovídá. My jsme byli v podobné situaci, ale na synově škole (Univerzita Karlova) kontrolovali splnění studijních povinností za jarní semestr v září a také až v září přišlo oznámení že přestává být studentem. Takže až do září jsme měli nárok na zvýhodnění. Ale můžete mu zatím daň. zvýhodnění pozastavit a až přinese nějaký konkrétní papír, tak buď řešit vrácení neoprávněně pobíraného, nebo si on v daň. přiznání uplatní ty, na které ještě měl nárok a nedostal je. Zatím bych ale s opravou na FÚ nespěchala, teprve až budete mít něco v ruce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
6. 9. 2016 8:22
Dobrý den,
zaměstnanec má dítě na VŠ, v červnu nedal nějakou zkoušku a skončil se studiem. Zaměstnanec mi toto neoznámil a tak jsem mu uplatnila slevu na dítě v červnu i v červenci, nyní za srpen již samozřejmě neuplatním..když to vím. Je nutno neoprávněnou slevu na dítě v červenci nyní nějak opravovat nebo stačí, že se správně uvede v daňovém přiznání na konci roku? (každoročně si zaměstnanec podává daňové přiznání sám-nedělám mu roční zúčtování daně).
Děkuji zkušenějším za odpověď.