Re: pronájem a přefakturace mezi manžely
dobrý den,
začala bych nájemní smlouvou na onu nemovitost, zde odděleně vyčíslit částku nájmu a záloh na energie+jak a kdy se bude dělat doúčtování dle skutečnosti. Fakturace mezi manželi již zakázána není.
Dále neuvádíte, zda v nemovitosti bydlíte nebo jsou zde třeba byty?Potom by se to muselo rozpočítat, nebo samostatné měřáky.
Re: pronájem a přefakturace mezi manžely
Dobrý den, pokud budete platit hotově stačí pokladní doklad, pokud, ale příkazem bylo by lepší míti fakturu. Manžel tyto příjmy stejně zdanit musí,pokud trvá podnikání tak v §7, pokud podnikání ukončil tak §9 zák.o dani z příjmů. Doufám,že nájem bude v ceně obvyklé, aby mu finan.úřad nedoměřil vyšší nájem. Vy sice budete mít výdaje paušálem, ale manžel musí prokázat uhrazené příjmy na ty paušál neexistuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 9. 2016 12:27
Dobrý den, prosím o radu. Máme hospůdku s manželem.Já jsem nyní jako spolupracující a manžel jako majitel nemovitosti(není ve SJM)jako hlavní OSVČ-plátce Dph. Teď bude změna, manžel končí s hospůdkou a já budu místo něho pokračovat jako Hlavní OSVČ-zatím neplátce Dph. Předpokládám, že nájem mi může fakturovat, protože nemovitost je výlučně jeho. Ale jak je to prosím s energiemi-voda,elektrika? Nechceme složitě přehlašovat změny u distributorů. Může mi fakturovat spotřebu energie? Děkuji za radu.