Potvrzení zaměstnavatele

• (neregistrovaný)

7. 9. 2016 9:51

Dobrý den,mám dotaz ohledně potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění.Přítel nastoupil do nového zaměstnání od srpna a donesl mi toto potvrzení s tím, abych to dala také vyplnit svojí účetní.On má již vyplněno v kolonce s "1".Jelikož uplatňuje slevu na naše dítě on.Myslela jsem si, že z tohoto důvodu podepisuji ten tzv.růžový papír.A tento o kterém se zmiňuji v úvodu se potvrzuje až někdy v lednu jestli se nemýlím při ročním zúčtování.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 9. 2016 10:02

petra87 (neregistrovaný)

Re: potvrzení zaměstnavatele
      Pardon máte pravdu.Chtěla jsem se zeptat zda to v tuto chvíli není zbytečný?Potvrzovat to již v září?

• 7. 9. 2016 10:10

Líba (neregistrovaný)

Jestli chcete, aby mu daňové zvýhodnění dali už od příští výplaty, tak to zbytečné není. Jestli ho chcete až v dubnu v RZD, tak máte čas.

• 7. 9. 2016 10:10

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Pokud Váš přítel uplatňuje u svého zaměstnavatele daňové zvýhodnění na dítě, tak musí svému zaměstnavateli předložit "Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění" od Vašeho zaměstnavatele. Je to potvrzení, které se vystavuje normálně v průběhu roku. Není to potvrzení, které by se vystavovalo až zpětně. A bez toho potvrzení mu nemohou daňové zvýhodnění na dítě poskytnout.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).