Re: potvrzení zaměstnavatele
Jestli chcete, aby mu daňové zvýhodnění dali už od příští výplaty, tak to zbytečné není. Jestli ho chcete až v dubnu v RZD, tak máte čas.
Re: potvrzení zaměstnavatele
Pokud Váš přítel uplatňuje u svého zaměstnavatele daňové zvýhodnění na dítě, tak musí svému zaměstnavateli předložit "Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění" od Vašeho zaměstnavatele. Je to potvrzení, které se vystavuje normálně v průběhu roku. Není to potvrzení, které by se vystavovalo až zpětně. A bez toho potvrzení mu nemohou daňové zvýhodnění na dítě poskytnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
7. 9. 2016 9:51
Dobrý den,mám dotaz ohledně potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění.Přítel nastoupil do nového zaměstnání od srpna a donesl mi toto potvrzení s tím, abych to dala také vyplnit svojí účetní.On má již vyplněno v kolonce s "1".Jelikož uplatňuje slevu na naše dítě on.Myslela jsem si, že z tohoto důvodu podepisuji ten tzv.růžový papír.A tento o kterém se zmiňuji v úvodu se potvrzuje až někdy v lednu jestli se nemýlím při ročním zúčtování.