Re: Chybně vystavená fa - režim přenesen
tak asi píšu blbosti, teď jsem našla dotaz a odpověď, že pokud je v jednom dni více dodávek a neodváží se z různých provozoven , ale z jednoho míst a na jednom autě, jedná se o kod např. 13 z přílohy šest, tak se jednotlivé dodávky pokud přesáhnou 100 000 sčítejí a fakturuje se v režimu
Re: Chybně vystavená fa - režim přenesen
Aha, takt tyto dotazy jsem si již četla.. dokonce vytiskla a několikrát četla znovu vytištěné. Nikde se tam ale neodpovídá na můj problém (nedá se žádný z dotazů a odpovědí aplikovat).
Nic o dodání z jedné provozovny atd. tam nepíší a sledovat kolik aut zboží odváží mi taky přijde na palici. Proto od 2/2016 je možné mezi dodavatelem a odběratelem sepsání písemné dohody a dodávkách pod 100 tis. (jednotlivých plněních - jednotlivých daňových dokladech) i v rámci jednoho dne.... bez DPH v rámci režimu přenesení daň. povinnosti.
Pokud to totiž není sepsané, lze celou věc posuzovat jako krácení daně...dodavatel nevyfakturoval DPH a tudíž ani neodvedl státu. Ale i tak díky za Váš čas. Opravdu jsem studovala kde co.. ptala se i na školení... Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 9. 2016 12:43
Dobrý den, prosím poradí mi někdo?
Dodavatel nám chybně vystavuje daňové doklady, používá režim přenesení daň.povinnosti na všechna plnění uskutečněná v tom dni. Např. 4 faktury v duzp v jednom dni, plnění pod 100 tis. ale celkově nad 100 tis. a všechny faktury mi hodí do režimu přenesení. Dodavatele jsem kontaktovala, že s takto vystavenými fakturami nesouhlasíme, že buď se musí sepsat písemně dohoda, ve které se obě strany dohodnou, že ti takto budou fakturovat, anebo že porušuje nařízení vlády a zákon o dph, že musí být na jednotlivých fakturách vyčíslené dph, protože nesplňují podmínky pro režim přenesení. Dodavatel však mé vrácení faktury a argumenty ignoruje a dále zasílá faktury bez DPH. Co mám dělat? Poradí někdo?