Re: Chybně vystavená fa - režim přenesen
tak asi píšu blbosti, teď jsem našla dotaz a odpověď, že pokud je v jednom dni více dodávek a neodváží se z různých provozoven , ale z jednoho míst a na jednom autě, jedná se o kod např. 13 z přílohy šest, tak se jednotlivé dodávky pokud přesáhnou 100 000 sčítejí a fakturuje se v režimu
Re: Chybně vystavená fa - režim přenesen
Aha, takt tyto dotazy jsem si již četla.. dokonce vytiskla a několikrát četla znovu vytištěné. Nikde se tam ale neodpovídá na můj problém (nedá se žádný z dotazů a odpovědí aplikovat).
Nic o dodání z jedné provozovny atd. tam nepíší a sledovat kolik aut zboží odváží mi taky přijde na palici. Proto od 2/2016 je možné mezi dodavatelem a odběratelem sepsání písemné dohody a dodávkách pod 100 tis. (jednotlivých plněních - jednotlivých daňových dokladech) i v rámci jednoho dne.... bez DPH v rámci režimu přenesení daň. povinnosti.
Pokud to totiž není sepsané, lze celou věc posuzovat jako krácení daně...dodavatel nevyfakturoval DPH a tudíž ani neodvedl státu. Ale i tak díky za Váš čas. Opravdu jsem studovala kde co.. ptala se i na školení... Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
7. 9. 2016 12:43
Dobrý den, prosím poradí mi někdo?
Dodavatel nám chybně vystavuje daňové doklady, používá režim přenesení daň.povinnosti na všechna plnění uskutečněná v tom dni. Např. 4 faktury v duzp v jednom dni, plnění pod 100 tis. ale celkově nad 100 tis. a všechny faktury mi hodí do režimu přenesení. Dodavatele jsem kontaktovala, že s takto vystavenými fakturami nesouhlasíme, že buď se musí sepsat písemně dohoda, ve které se obě strany dohodnou, že ti takto budou fakturovat, anebo že porušuje nařízení vlády a zákon o dph, že musí být na jednotlivých fakturách vyčíslené dph, protože nesplňují podmínky pro režim přenesení. Dodavatel však mé vrácení faktury a argumenty ignoruje a dále zasílá faktury bez DPH. Co mám dělat? Poradí někdo?