Re: Paragraf na přítelkyni po CA
Já mám zrovna dovolenou tak neschopenku nemam, a jde jen jeden dva dny.
Re: Paragraf na přítelkyni po CA
................
Zeptám se ještě jinak. Žije s Vámi přítel v domácnosti?
Zákon 187/2006 Sb.
§ 39
(1) Nárok na ošetřovné má zaměstnanec, který nemůže vykonávat v zaměstnání práci z důvodu
2. jiného člena domácnosti, jehož zdravotní stav z důvodu nemoci nebo úrazu vyžaduje nezbytně ošetřování jinou fyzickou osobou, nebo členky domácnosti, která porodila, jestliže její stav v době bezprostředně po porodu vyžaduje nezbytně ošetřování jinou fyzickou osobou, ...
(2) Podmínkou nároku na ošetřovné je, že osoba uvedená v odstavci 1 žije se zaměstnancem v domácnosti; ...
................
Sama bych se DOPŘEDU zeptala přímo v ordinaci lékaře, zda bude můj stav vyžadovat ošetřování jinou fyzickou osobou a zda přítel bude mít tak nárok na ošetřovné.
................
Odpověď také může být, že stav pacienta nebude vyžadovat ošetřování. Pouze, že po zákroku bude nutný doprovod jinou osobou.
A to by pak bylo podle Nařízení vlády 590/2006 Sb. / bod 8
http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-590
................
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
7. 9. 2016 19:58
Dobrý den ,
Za dva týdny jdu na trhaní zubů pod celkovou narkózu může si přítel vzít na mě paragraf dva dny když mě budou pouštět hned domu?
Děkuji za odpověď Milčínská