Re: §221 Změna zaměstnání - převedení do
Když nastupuje, je již pozdě. Změní-li zaměstnanec zaměstnání v průběhu roku , může mu nový zamtel poskytnout dovolenou nebo její část, na kterou mu vzniklo u dosav.zamtele právo , pokud u dosavad.zamtele o to požádá před skončení p.p.
Oba zamtelé se dohodnou na způsobu (na výši úhrady) náhrady za dovolenou ( je možná tzv.refundace). Zaměstnání by mělo bezprostředně navazovat. Zůstatek a to,že se dohodli, mu napíše dosavad.zamtel do potvrzení o zaměstnání.
Je jedno kdo bude koho kontaktovat, důležité je aby s tím všichni souhlasili. Jde o to, že u bývalého zaměstnavatele by dovolenou proplatili při ukončení PP hodinovou průměrem např. 100,-Kč a u nového zaměstnavatele až bude dovolenou čerpat bude mít hod. průměr např. 150Kč. A refundací by bývalý zaměstnavatel hodně prodělal. Takže proto se tento způsob moc neužívá.
Nepovažuji to za špatnou odpověď. Jsou údaje, které jsou povinné v Potvrzení o zaměstnání, jinak lze uvést to, co jen pomůže k celkovému přehledu . Není to nic nezákonného. Dokonce si vesele dál uvádějí kolik odpracoval dnů ,které se již dávno neuvádějí (nerozlišují se roky do 15 a nad 15 let) a jiné hovadiny, dokonce jsem viděla VZOR zápočťáku od "právníka" na stránkách nejmenovaného ministerstva jako doporučené :-)
Navíc nejde o nějaké osobní nedovolené údaje .Uvádím pojišťovnu, dříve jsem uváděla, zda podepsal Prohlášení daň.popl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 9. 2016 7:59
Dobrý den,
můžete mi poradit jak správně postupovat, respektive co musí udělat nový zaměstnavatel, když nastupuje zaměstnanec a chce převést dovolenou od předchozího zaměstnavatele?
Děkuji
Červenková