Re: Dcera dostudovala a nepracuje ani ne
>Prosím ještě o radu dcera dostudovala a nechce se
>nahlásit na ÚP ani hledat práci,
nechce,nechce a kdo ji bude živit a šatit? asi by to chtělo zvolit jiný výchovný postup
mám pravdu, že si musí
>platit sama zdravotní pojištění?
>Chce dálkově studovat to si my¨slím ,že škola za ni
>platit pojištění nebude.
>
>Děkuji moc ,ale nevím kam se obrátit ,proto jsem
>zvolil tuto poradnu.
Že by místo hledání práce kandidovala ?
Nemáte tak úplně přesně pravdu. Jestliže má s rodiči společnou domácnost, může si rodič uplatnit daňové zvýhodnění a ZP za ni bude do 26 let platit stát. U VŠ forma studia není rozhodující.
Na ÚP ji zaregistrují, pokud se přihlásí, protože tam považují za studenty jen studující prezenčně.
Jiné slevy (např. na jízdném v MHD) mít nebude, ty dálkaři nedostávají.
Škola za nikoho pojištění neplatí, ale pokud bude studovat VŠ a bude jí do 26 let, tak za ni bude ZP platit stát. Jenom chce studovat nebo už byla u zápisu? Jestli přes prázdniny neměla žádné pojištěné zaměstnání, tak byla po maturitě pojištěncem státu ještě v srpnu. Pokud nebude přijata na školu během září, bude si muset začít ZP platit sama.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 9. 2016 9:21
Prosím ještě o radu dcera dostudovala a nechce se nahlásit na ÚP ani hledat práci, mám pravdu, že si musí platit sama zdravotní pojištění?
Chce dálkově studovat to si my¨slím ,že škola za ni platit pojištění nebude.
Děkuji moc ,ale nevím kam se obrátit ,proto jsem zvolil tuto poradnu.