Re: ř. 260 a 340 daňového přiznání
Základem daně je cena za zboží, clo, spotřební daň (pokud zboží takové dani podléhá), doprava (pokud již není zahrnuta v ceně za zboží a dopravujete si sám nebo prostřednictvím jiného dopravce a doprava není zajištěna dodavatelem zboží) a jiné náklady související s pořízením zboží. Ve statistické hodnotě máte k hodnotě za zboží přičtenu část dopravy přes 3. země, takže tato hodnota není základem DPH.
1. cena za zboží
2. clo + spotřební daň (uvedeno na JSD)
3. doprava + ost. náklady
Kurz pro přepočet zahraniční měny pro účely DPH se použije z JSD (kurz celnice). Pro účetnictví pak kurz dle směrnice.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 9. 2005 14:07
napište mi prosím, KTERÉ údaje z JSD mám přenést do řádků 260 a 340 přiznání DPH
(zda čerpat ze sloupce č. 46 Statistická hodnota, nebo č. 47 Základ pro vyměř. popl. , nebo ještě přičíst clo......)