Re: KH a pozdní fa
Údaje v Přiznání k DPH by se měly rovnat údajům v KH
Ve Vašem případě KH za měsíc, kdy jste daňový doklad přijali.
Stejně spadne do "hromadného pytlíčku" a datum DPPD se v tomto případě nemusí uvádět.
Pokud by byl doklad nad 10.tis.Kč, tak KH za měsíc, kdy jste daňový doklad přijali - jen jako DPPD uvedete datum 1.7.2016
Re: KH a pozdní fa
Dobrý den,
prosím o radu ohledně pozdního dodání paragonu-Polsko-zboží lednice na 6880 PLN/50tis.Kč s datem 18.7.,jak zaúčtovat v pokladně, doklad dáme do KH 08/2016 + reverse charge
Datum vystavení: 1.8.
Datum platby: 1.8.
DÚZP: 1.8.
Datum KH DPH: 18.7.
S těmito daty však nevidím v 8/2016 jak Přiznání DPH tak i KH :-( Děkuji za radu Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
8. 9. 2016 13:54
Dobrý den,
jsme s.r.o., plátci DPH, došla nám pozdě faktura přijatá od dodavatele. Datum vystavení: 7.7.2016, DUZP: 1.7.2016. Jsme ještě kvartální plátci DPH, takže faktura bude v přiznání za 3Q 7-9/2016. To je ok.
Ptám se ale, jak to bude s kontrolním hlášením? Za červenec už mám KH odeslané. Co mám zadat do systému - datum KH DPH? Podle mě tam musí být 1.7.! a musím udělat znova KH za červenec? Předpokládám že následné - celé znova doplněné o chybnou fa?