Exekuce zaměstnanec

• (neregistrovaný)

9. 9. 2016 7:06

Dobrý den, zaměstnanec má několik nepřednostních exekucí, ale také několik dětí, tři děti z předešlého manželství, na které platí výživné, není to exekuce na výživné, tyto děti uplatňuji v exekuci jako vyživované, dále má novou manželku, kterou také počítám jako vyživovanou osobu, ale teď se mu narodilo dítě s přítelkyní, na dítě uplatňuje slevu 1117,- Kč a počítám ho také do vyživovaných osob, je to prosím dobře? nejstarší dcera má 25 let a studuje, mám potvrzení o studiu, brzy dosáhne 26 let, mám ji uplatňovat v exekuci jako vyživovanou osobu pouze do 26 let nebo až úplně dostuduje ? nebo dokud bude na ni zaměstnanec platit? musí zaměstnanec na ni platit, když už bude mít 26 let? nebo by měl žádat soud o ukončení placení výživného ? uf :-)moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 9. 2016 7:19

jasná. (neregistrovaný)

Re: exekuce zaměstnanec
      Do vyživovaných osob započítáte děti z předešlého manželství, novou manželku a dítě, které má s přítelkyni (to bude pěkný proutník). U placení alimentů není rozhodující věk jako u daňového zvýhodnění ale doba do kdy se potomek není schopen sám živit a to určí soud.
      Mimo dotaz - s přítelkyni má společnou domácnost, že mu poskytujete na dítě daňové zvýhodnění? Máte to správně? Pokud je ženatý, předpokládala bych, že společnou domácnost má s manželkou, protože vůči ni má vyživovací povinnost.

• 9. 9. 2016 7:32

Pavlas (neregistrovaný)

děkuji, no právě se to tam trošku bije, protože žije s přítelkyní, tak jsem mu slevu na dítě dala, a tu manželku počítám do vyživovaných osob v exekuci, protože není rozvedený nebo ji v exekuci nemám počítat, protože s ní nežije ?
      a o tom ukončení alimentů musí požádat vždy soud? druhé dítě bude mít 18 let a s bývalou manželkou se dohodli, že už na ni nebude platit, studuje nějak dálkově, takže radši přes soud? děkuji

• 9. 9. 2016 7:38

jasná. (neregistrovaný)

Manželku musíte do vyživovaných osob počítat, naopak přítelkyni nesmíte započítat i když s ní žije.
      Žije s přítelkyní není důležité, důležitá je společná domácnost.
      Ohledně alimentů si zkuste přečíst článek : http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/article/703-vyzivne-alimenty-nejcastejsi-otazky-a-odpovedi.html

• 9. 9. 2016 8:16

Pavlas (neregistrovaný)

děkuji Vám, pročtu si, jenom ta společná domácnost, můžete mi prosím poradit, jak mi zaměstnanec prokáže společnou domácnost ?
      s přítelkyní a dítětem žije, hradí společné náklady, myslíte, že se nedá brát jako společná domácnost? nevím děkuji

• 9. 9. 2016 8:35

Líba (neregistrovaný)

Vám to prokazovat nemusí, stačí, že to napsal do prohlášení poplatníka.

• 9. 9. 2016 9:49

Pavlas (neregistrovaný)

děkuji
      >>>>>>D
      >>>>děkuji, no právě se to tam trošku bije, protože žije
      >>>>s
      >>>>přítelkyní, tak jsem mu slevu na dítě dala, a tu
      >>>>manželku počítám do vyživovaných osob v exekuci,
      >>>>protože
      >>>>není rozvedený nebo ji v exekuci nemám počítat,
      >>>>protože
      >>>>s ní nežije ?
      >>>>a o tom ukončení alimentů musí požádat vždy soud?
      >>>>druhé dítě bude mít 18 let a s bývalou manželkou se
      >>>>dohodli, že už na ni nebude platit, studuje nějak
      >>>>dálkově,
      >>>>takže radši přes soud? děkuji
      >>>
      >>>Manželku musíte do vyživovaných osob počítat, naopak
      >>>přítelkyni nesmíte započítat i když s ní žije.
      >>>Žije s přítelkyní není důležité, důležitá je společná
      >>>domácnost.
      >>>Ohledně alimentů si zkuste přečíst
      >>>>>>článek
      >>>>>>:
      >>>>>http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/article/703-vyzivne-alimenty-nejcastejsi-otazky-a-odpovedi.html
      >>
      >>děkuji Vám, pročtu si, jenom ta společná domácnost,
      >>můžete mi prosím poradit, jak mi zaměstnanec prokáže
      >>společnou domácnost ?
      >>s přítelkyní a dítětem žije, hradí společné náklady,
      >>myslíte, že se nedá brát jako společná domácnost?
      >>nevím
      >>děkuji
      >
      >Vám to prokazovat nemusí, stačí, že to napsal do
      >prohlášení poplatníka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).