Re: sleva na dítě - výdělek jen 4200,- K
Ano. Přešel k nám ke konci měsíce z jiného podniku s tím, že v tomto podniku za tento poslední měsíc slevu neuplatňoval. u mě podepsal prohlášení.
No vida, zase tak dobře napsaný dotaz, že jej každý pochopil jinak. Já jsem pochopila, že účetní přesvědčila zaměstnance, aby podepsal prohlášení u nich, u prvního zaměstnavatele v měsíci zrušil podpis a teď mu daňové zvýhodnění nemohla uplatnit, protože má nízký příjem. A ptá se co s tím.
Zaměstnanec k nám přešel ke konci 7. měsíce. Podepsal a doložil, že v 7. měsíci u původního zaměstnavatele zvýhodnění neuplatnil.
U nás měl za zbývajících 6 dnů ty 4200,-. Omlouvám se, nejsem mzdová účetní. Dělám v malé firmě veškeré administrativní práce.
Proto ty zmatky. Pokud tu slevu neuplatnil tam tak možná to je v pořádku i při tomto výdělku?
Takže spočítáte výplatu, tak jak měla být. A rozdíl proti tomu, co měl v červencové výplatě, dáte v srpnové výplatě do stejných kolonek mínusem. K srpnovým podkladům si uděláte poznámku, že je to oprava z července, a do července si napíšete, že bylo opraveno v srpnu. Zaměstnanci vysvětlíte, o co se jedná, že o nic nepřijde a dostane to v RZD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 9. 2016 8:13
Prosím poradit. Nastoupil nový zaměstnanec. Odpracoval 6 dnů. Podepsal mi prohlášení. Výdělek měl 4200,- Kč. Nastoupil k nám z jiného podniku. V témže měsíci v tom podniku slevu neuplatňoval.
Zapomněla jsem, že se sleva dá uplatnit jen při polovině minimální mzdy. Jak to napravit. Děkuji za radu.