Re: Intrastat - kurz od srpna
Od srpna 2016 se použije kurz z účetnictví:
• Kurz pro přepočet cizí měny - došlo ke sjednocení kurzu pro přepočet cizí měny na Kč. Pro oblast Intrastatu se již nebude používat pro přepočet hodnoty zboží uvedené v cizí měně kurz používaný k výpočtu celní hodnoty, ale kurz který zpravodajské jednotky používají pro přepočet hodnoty zboží v rámci daně z přidané hodnoty (dále jen „DPH"). Kurz pro DPH se použije jak pro přepočet hodnot pro stanovení překročení prahu pro vykazování, tak i pro přepočet hodnot při vykazování údajů Intrastatu.
Re: Intrastat - kurz od srpna
. To vše chápu, ale pokud do Intrastatu vykazuji zboží dle reálného pohybu (tzn. v srpnu) a fakturu mám již vystavenou koncem července, jaký použiji kurz?
Vykázání zboží je srpen = použiji kurz k DPH za srpen, i když faktura je vystavena v červenci?
Děkuji za radu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 9. 2016 7:10
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jaký mám použít kurz Intrastatu, jestliže faktura byla vystavena koncem července, ale zboží šlo přes hranici až v srpnu a do Intrastatu vykazuji dle pohybu zboží až v srpnu. Jaký mám použít přepočítací kurz - účetní srpnový?
Děkuji za radu.