Re: Plošina na rodinný dům-sazba DPH-spě
to je pro mě překvapivé, pronájem plošiny bych nepovažovala za stavební práci a tedy bych ho ani nedala do přenosu. ani do snížené sazby
samotný pronájem plošiny mi nepřipadá jako stavební práce. Právě se dívám do materiálu ,který jsem si kdysi vytiskla, Přehled nejčastějších dotazů veřejnosti k aplikaci přenesení daň. povinnosti
http://www.economicon.cz/clanek/prehled-nejcastejsich-dotazu-verejnosti-k-aplikaci-preneseni-danove-povinnosti-u-stavebnich-praci-133
kde k různým činnostem uvádí MF, zda spadají do přenosu, a konkrétně uveden je tam
Pronájem plošiny s obsluhou ANO, pronájem plošiny bez obsluhy NE.
( stejně tak u pronájmu jeřábu)
vždy je příležitost se poučit, ale pronájem stavební plošiny, nebo stroje mi prostě nepřipadá jako stavební práce, to si budu muset ještě zvyknout. Nebo od čeho se vlastně odvíjí zařazení do režimu přenosu, myslela jsem právě, že kritériem je to , zda jde o stavební práci .
Také mě to překvapuje. Pronájem plošiny bez obsluhy máme také s 21% DPH. Na školení nám to vysvětlili také tak. S obsluhou v režimu, bez obsluhy s DPH.
A stejně tak nám to s daní fakturuje firma, s kterou spolupracujeme.
Z čeho prosím tedy vycházet a proč? Děkuji
Dobrý den, pokud by se nově někdo zajíal o půjčení, respektive pronájem plošin, můžete se podívat na Půjčovna plošin online nebo na kamenné pobočce Boels
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 9. 2016 8:41
Došla nám faktura v režimu přenesení - pronájem vysokozdvižné plošiny.
Potřebovali jsme je na spouštění komína na bytovém domě.
Jakou odvést a zároveň nárokovat sazbu DPH? Předem děkuji.