Re: KH a záloha
Na co přesně Vám přišla výzva?
Vy jste měla dát do KH daňový doklad na přijatou platbu, klidně v jiném měsíci než oni, ale se správným DPPD.
Jestli jste tedy zadala až výsledný doklad (který měl být zřejmě na nulu), tak podáte následné KH, kde opravíte evidenční číslo dokladu a DPPD (přepokládám, že na daňovém dokladu k záloze a konečném daňovém dokladu byly jiné datumy a jiná čísla dokladů).
Dobrý den,
jenže právě na tom daňovém dokladu posledním neni nula, jen je tam napsáno zaplaceno,proto jsem si toho nevšimla a použila ho jako jediný daňový doklad. Opravím tedy v 7 měsící KH a dám tam číslo dokladu z toho května a datum DUZP květen, aby jsme měli obě strany stejně. Můžu to tedy tak udělat? DPH mám uplatněné až za 4 Q, což je jedno. Pokud se mi tedy ozve ještě druhá strana a schodnem se kdy to ona tedy do KH uvedla. Děkuji...
Pokud opravdu poslali 2 daňové doklady, zjistěte si, co dali do KH.
Co je přesně napsáno v té výzvě?
Už jsem jim volala, čekám na jejich vyjádření, jsou to dva daňové doklady na jednu a tu samou zálohu. Mají nějaký divný systém. Na té výzvě ke změně, doplnění nebo potvzení údajů .
Daňový doklad v oddílu B.2. kh podaného za uvedené období vykázal údaje o přij. zda.pl. s míst.pl v tuz., jejichž výčet je uveden níže, aniž by plátce, kterého daňový subjekt identifikova v kolonce DIČ dodavatle vykázal shodné údaje o uskut. zdan.pl v oddílu A. 4. kh. Výše popsaný nesoulad byl zaznamenán u daň. dokladu č. .......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 9. 2016 10:46
Dobrý den, prosím o radu,
16.5. přišla zálohová faktura na částku 30250 kč, tato fakturu jsem nedala do KH. Dále přišel 25.5. zálohová faktura - daňový doklad na tuto částku, bohužel se mi nedostal do ruky, tudíž nebyl v KH. A 11.7. mi přišel další daňový doklad na částku 30250 kč, tu jsem dal ado KH za 7/2016. Nyní mi přišla výzva na tuto fakturu. A teď jak mám opravit ? Druhá strana mi bude volat, už jsem je kontoktovala, ale podle mě oni dali do KH ten daňový doklad k zálohové faktuře v 5/2016. DPH mám uplatněné v 7/2016 což si myslím, že je v pořádku. Ale jak to teď opravit v KH, aby nám to sedělo?? Jsem z toho nějaká zmatená. Nevím proč poslali 2x daňový doklad, když částka byla stejná, nic se nedoúčtovávalo.