Re: EET-prodejna pro zvířata
Jedni z těch kdo tyto nesmysly rozšiřují jsou autoři nebo distributoři softwaru. U nás např. v jedné malé vesnické hospodě tvrdili, že si budou muset pořídit program, do kterého zadají receptury jídel která vaří a podle vydaného počtu porcí odepisovat suroviny automaticky ze skladu a z tohoto programu dělat výstupy pro EET, samozřejmě by to byl program za desetitisíce. Naštěstí majitelka se nenechala "zblbnout" a nejdříve se poradila se svojí účetní.
Re: EET-prodejna pro zvířata
No jistě, pokud to budete mít jako jediný doklad, tak pak to chápu, ale u platby faktury? To jako Vy máte na výpisu z banky taky ZD a DPH vyčíslené?? Pro zaúčtování téhle operace i pro zákazníka naprosto nepodstatné... Ale nahoře to potřebují holt vědět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 9. 2016 8:19
Dobrý den, prosím o radu - od roku 2017 se mě bude týkat zákon o ET, vím, že hlášení na FU s tržbou, ale slyšela jsem,že si musím "někam" do PC zadat veškeré zboží, které mám na prodejně - tudíž vést něco jako sklad? a pak podle toho markovat lidem zboží a vyjíždět a odesílat účtenku na FU? Vedu DE.... zdá se mě to nějak přitažené za vlasy, nejsem přeci hypermarket, kde tohle tak mají, poradí mě někdo, jak na to??? děkuji moc za radu