Re: hodinová mzda a nemoc
Děkuji za informaci, mám 150,- Kč hrubého na hodinu a bohužel nevím,jestli mám nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu. Plán směn si dohodujeme s kolegy mezi sebou, což vám asi nestačí jako informace. Já v září odpracovala 144 hodin + 150,-Kč za hodinu, to bych měla dostat a pak 3 dny nic a pak nemocenskou do konce září, jak řekl doktor. děkuji AAn
Re: hodinová mzda a nemoc
Pro účely poskytování náhrady platí pro zaměstnance stanovené rozvržení týdenní pracovní doby do směn, které je zaměstnavatel povinen pro tyto účely předem určit. Určitě něco takového u vás existuje. Podle tohoto rozvrhu budete mít první 3 směny (nejvýše 24 hodin) neplacené a další směny v prvních 14 dnech neschopnosti dostanete náhradu.
Použije se průměr stanovený z II.Q. Pokud by to bylo vámi uváděných 150,- Kč, tak dostanete zaplaceno 81,- Kč za hodinu.
Jestli bude nemoc trvat 15 dnů a více, tak od 15. dne máte nárok na nemocenskou od OSSZ. Ta se bude počítat z vyměřovacího základu ze září 2015 až srpen 2016.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 9. 2016 10:44
Prosím o radu. V hotelu jsem placena hodinově, každý měsíc mám jinou výplatu. V případě nemoci ,jak se mi bude počítat výplata, když první tři dny se neplatí? Měla jsem v první půlce měsíce mnoho služeb navíc za kolegy na dovolené,takže kdybych nebyla nemocná, měla bych velmi vysokou výplatu. Děkuji moc AAn