Re: hodinová mzda a nemoc
Děkuji za informaci, mám 150,- Kč hrubého na hodinu a bohužel nevím,jestli mám nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu. Plán směn si dohodujeme s kolegy mezi sebou, což vám asi nestačí jako informace. Já v září odpracovala 144 hodin + 150,-Kč za hodinu, to bych měla dostat a pak 3 dny nic a pak nemocenskou do konce září, jak řekl doktor. děkuji AAn
Re: hodinová mzda a nemoc
Pro účely poskytování náhrady platí pro zaměstnance stanovené rozvržení týdenní pracovní doby do směn, které je zaměstnavatel povinen pro tyto účely předem určit. Určitě něco takového u vás existuje. Podle tohoto rozvrhu budete mít první 3 směny (nejvýše 24 hodin) neplacené a další směny v prvních 14 dnech neschopnosti dostanete náhradu.
Použije se průměr stanovený z II.Q. Pokud by to bylo vámi uváděných 150,- Kč, tak dostanete zaplaceno 81,- Kč za hodinu.
Jestli bude nemoc trvat 15 dnů a více, tak od 15. dne máte nárok na nemocenskou od OSSZ. Ta se bude počítat z vyměřovacího základu ze září 2015 až srpen 2016.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
14. 9. 2016 10:44
Prosím o radu. V hotelu jsem placena hodinově, každý měsíc mám jinou výplatu. V případě nemoci ,jak se mi bude počítat výplata, když první tři dny se neplatí? Měla jsem v první půlce měsíce mnoho služeb navíc za kolegy na dovolené,takže kdybych nebyla nemocná, měla bych velmi vysokou výplatu. Děkuji moc AAn