Re: výdaje procentem
Známý nemá pravdu. Výdaje procentem může uplatnit každý podnikatel. Pokud máte opravdu řemeslnou živnost - můžete uplatnit 80% příjmů jako výdaje.
Pozor - je tam nějaké omezení příjmů (horní limit)
(7) Neuplatní-li poplatník výdaje prokazatelně vynaložené na dosažení, zajištění a udržení příjmu, může uplatnit výdaje, s výjimkou uvedenou v § 12, ve výši
a) 80 % z příjmů ze zemědělské výroby, lesního a vodního hospodářství a z příjmů z živnostenského podnikání řemeslného; nejvýše lze však uplatnit výdaje do částky 1600000 Kč,
>>Dobrý den, moc prosí o Vaši radu. V červnu jsem
>>skončil školu a od července jsem začal podnikat jako
>>OSVČ.
>>Abych to měl pro začátek jednodušší, než se zaběhnu,
>>dělám pouze zakázky kde zi zákazník pořídí veškerý
>>materiál a já mu fakturuji jen práci. Můžu si v
>>takovémto
>>případě uplatnit výdaje procentem / 80%-řemeslo/?
>>Říkal mi známý že to nelze.Když nemám vůbec žádné
>>výdaje.
>>Tak se raději ptám.Děkuji.
>
>Známý nemá pravdu. Výdaje procentem může uplatnit
>každý podnikatel. Pokud máte opravdu řemeslnou živnost -
>můžete uplatnit 80% příjmů jako výdaje.
>Pozor - je tam nějaké omezení příjmů (horní limit)
>
>
>(7) Neuplatní-li poplatník výdaje prokazatelně
>vynaložené na dosažení, zajištění a udržení příjmu, může
>uplatnit výdaje, s výjimkou uvedenou v § 12, ve výši
Děkuji moc za odpověd.Víte i mě se to zdá divné...žádný výdaj a přesto si odečtu z příjmů nemalou částku. Moc děkuji.
>
>a) 80 % z příjmů ze zemědělské výroby, lesního a
>vodního hospodářství a z příjmů z živnostenského podnikání
>řemeslného; nejvýše lze však uplatnit výdaje do částky
>1600000 Kč,
>
To nám nadělili štědří politici.... takže berte, než to zruší, jen při tomto způsobu uplatňování výdajů nelze uplatnit daňové zvýhodnění na děti a manželku bez příjmů.
ZDP § 35ca
Uplatní-li poplatník u dílčího základu daně podle § 7 výdaje podle § 7 odst. 7 nebo u dílčího základu daně podle § 9 výdaje podle § 9 odst. 4 a součet dílčích základů, u kterých byly výdaje tímto způsobem uplatněny, je vyšší než 50 % celkového základu daně, nemůže
a) snížit daň podle § 35ba odst. 1 písm. b),
b) uplatnit daňové zvýhodnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
14. 9. 2016 10:54
Dobrý den, moc prosí o Vaši radu. V červnu jsem skončil školu a od července jsem začal podnikat jako OSVČ. Abych to měl pro začátek jednodušší, než se zaběhnu, dělám pouze zakázky kde zi zákazník pořídí veškerý materiál a já mu fakturuji jen práci. Můžu si v takovémto případě uplatnit výdaje procentem / 80%-řemeslo/? Říkal mi známý že to nelze.Když nemám vůbec žádné výdaje. Tak se raději ptám.Děkuji.