Re: Přenesená daňová povinnost prosím
No a když ho dál pronajímat nebudou tak jak pak,nejedná se o ekonomickou činnost čili by byla klasická faktura s 15% dph? Moc prosím o radu,zrovna řeším případ,ale opačný, firma to chce od nás s PDP a já si myslím,že by to mělo být klasická faktura a 15% DPH,jelikož se jedná o rodinný dům.Poradíte prosím?
Re: Přenesená daňová povinnost prosím
Vy sazbu ani uvádět nemusíte. To je také povinen určit odběratel. On totiž jediný skutečně ví, k čemu třeba zrovna ten rodinný dům bude sloužit. Může to být RD určený pro soc. bydlení, ale třeba i určený pro komerční účely. Za sazbu odpovídá odběratel. Ani neuděláte chybu, když napíšete třeba 15% a on nakonec uplatní 21%. Sama našim subkám doporučuji sazbu neuvádět a když fakturuji já, sazbu také neuvádím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
14. 9. 2016 13:38
Dobrý den ,
prosím o radu . Jsme stavební firma. Jiné firmě , plátci DPH budeme dodávat mat. a práce ( dílo střechu) na rodinný dům . Vystavila jsem fakturu v PDP . Z firmy se mi ozvali , že chtějí fakturu předělat s DPH 15% . Přitom RD budou pronajímat . Myslím , že PDP je v tomto případě správně . Jedna se o firmu , plátce DPH a RD budou dále pronajímat .
Jestli se pletu , tak prosím zkušené účetní o vysvětlení a o radu .
Předem děkuji