Re: omylem vystavená fa
Já bych vystavila fakturu s mínusem , klidně do srpna , září, jak to program dovolí. Aby mi naběhla do DPH a KH. Napsali si poznámku, že to byla úpisová, programová chyba, přiložila bych si původní fakturu k té, která bude toto stornovat.
Když jí nemá klient,a je to chyba u Vás tak bych dodatečné DPH nedělala. Ale to je můj názor.
pokud druhá strana nemá fa, pak bych udělala ODD a dala vše do 8 nebo 9/16
jde o omyl a orpava by měla být dle §43, nikoli §42 ZDPH
protistrana neuvedla fakturu v RPDP do B.1, takže FÚ může vyzvat firmu tazatelka k vysvětlení a nevím, zda se spokojí s tím, že uvedla do řádného přiznání a KH za jiné období, ale záleží, jak "ostré" berušky na jejím místně příslušném FÚ pracují
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 9. 2016 18:48
Dobrý den, omylem jsem vystavila fa s PDP v 5/2016, která se ke klientovi vůbec nedostala. Jak dát storno této fa do dodatečného DPH za 5/2016 a následného KH? Interně vystavit mínusové storno fa se stejným ev.č. fa ? Děkuji